Eld och historia

Valborgsmässoafton. Snart ska jag hämta upp kusinen och sen ska vi åka till staden för att träffa fina vänner, grilla, umgås och eventuellt se en eld.

På en lektion idag så pratade jag med barnen om varför det är så viktigt att hålla koll på elden så den inte utvecklas till en brand. Dom verkade mest tycka det var coolt om deras hus skulle brinna ned. Men dom var väldigt lunga hela dagen.
Idag var det riktigt roligt att jobba.
På SO:n hade jag en genomgång om frihetstiden, vilket de verkade sådär lagom intresserade utav. Var jag en nörd som faktiskt var intresserad av historia redan på mellanstadiet?


En liten eld som jag och några kompisar kämpade med att tända i skogen för länge sen, sen insåg vi att vi inte hade någon mat att grilla. Men vi lyckades ju med elden, alltid något!


Vitsippor


Är det inte mysigt att se vitsopporna ute i backarna så säg? Det tycker iallafall jag.


Förtroendet växer

Varje dag kommer jag hem och känner mig mer eller mindre död.

När jag började jobba på skolan trodde jag att det kanske skulle bli några timmar i veckan, eftersom jag är timanställd vikarie. Men jag har haft turen att få jobba åtminstone några timmar varje dag. Visst är det otroligt mycket nytt att ta in. Att bara slängas in i ett nytt sammanhang där eleverna förväntar sig att man ska kunna allt, veta allt. De yngre eleverna ser ju mig som en vuxen. Jag tycker själv att jag har långt kvar till dess.

Men nu börjar många av eleverna få förtroende för mig och ser mig som en av lärarna, och inte en vikarie som bara är där i någon vecka. Det är verkligen roligt att se den förändringen.


Strumpbrallor och Självgranskning

Nu på kvällskvisten funderar jag över strumpbyxor. Varför ska de alltid gå sönder? Och ändå så köper man bara nya och nya.. kanske ska jag acceptera att det ännu är för kallt att gå barbent och ha byxor på benen istället? Men nej nej, inte kan jag ju byxor varje dag, när jag har så många fina klänningar!

Jag känner att jag skriver så otroligt ytliga och orelevanta saker i min blogg. Men det är lite så jag har valt. Att få skriva lite trams och annat, men inte så personligt. 

På tal om personligt, så kollade jag igenom en gammal dagbok häromdagen. Otroligt vad man glömmer bort. Det är nästan skrämmande att läsa. Ibland känner man inte alls igen sig i hur man tänkte eller kände för två år sen, och ibland är man precis densamme.
Det är spännande att granska sig själv.


Dag för dag



Mmm säger jag om denna dag! Totts slit och frustration är jag positiv och försöker så gott jag kan.

Dessutom lyckades jag både steka kyckling och koka ris utan att bränna eller överkrydda något utav det!
Till och med Jacob gav mig beröm för maten, det händer inte ofta måste jag säga.


Härligt härligt

På min lunchrast sprang jag iväg och köpte Arks ”In Full Regalia”, som jag hyllade i mitt förra inlägg. Jag satte mig i en park och läste i tidningen om Ark. Solen lyste och allt kändes perfekt! Förutom att mina skor börjar sjunga på sin sista refräng.


Så här kan ett par skor se ut när man är inne på fjärde året.

I afton åkte min rosa cykel ut ur förrådet för första gången denna vår. Jag skulle på verksamhetsråd i kyrkan. Mysigt och härligt att cykla på kvällskvisten med nya Arklåtar i lurarna.


Älskade The Ark

Idag är alla Angelheads glada!
Ark, ark, mitt älskade ark! Idag släpptes äntligen nya skivan ”In Full Regalia”.
Det är ett magasin på hundra sidor, om och av The Ark, med en tillhörande skiva innehållande tio helt nya låtar. Kan det bli bättre?

Jag måste säga att det känns som detta kan vara en av de bästa skivorna.
Visserligen har jag inte hunnit lyssna på den så mycket. Första skivan, ”We Are The Ark” är ju numera tio år gammal, och den kan jag utantill i sömnen.  
Jag gillar stark hela upplägget i musiken på nya skivan. De har verkligen fått till den där rockkänslan från 70-talet. De har bra texter, bra körer, bra melodier och symfoni orkestrar med i låtarna!

Som de flesta redan vet så har The Ark en speciell plats i mitt hjärta, där har de bott i många långa år!


Vecka ??

Snart har helgen, vecka ?? tagit slut. Vad är det egentligen för vecka? Ja ja det är inte så viktigt och jag orkar inte kolla i min kalender.. den ligger ju totts allt långt ner i min väska!

I fredags bar vi in soffor i en kyrksal, idag bar vi ut dem. Vi hade After Eight i lördags! Vilket är en gudstjänst för och av ungdomar. Det hela Var mycket bra, mysigt och trevligt. Jag tycker det är viktigt att ungdomarna i kyrkan för vara med i arbetet som bedrivs. Det ger mycket att själva få ansvara för gudstjänster och få känna att de får vara delaktiga.

Ikväll var jag på jazzkonsert i kulturhuset. Jazz är inte det jag vanligtvis brukar lyssna på, men en kompis är med i ett jazzband och turnerar just nu omkring lite i både Sverige och Danmark. Så ville inte göra annat än att komma och titta (lyssna). Trotts min okunskap i jazz så tyckte jag mycket om det!

Här slänger jag in en bild på mig för ungefär ett år sen. Jag har sannerligen varierat mina frisyrer de senste åren.


En hand med målade naglar inför helgen

Jag fick nyss ett ryck. Ett göra i ordning naglarna ryck, men sen försvann energin.
Så min vänsterhand har nu lagom långa, röda och fina naglar.
Min högerhand är inte speciellt fin, men det får bli ett senare projekt, när energin infinner sig igen.

Detta ser ut att bli en riktigt härlig helg! Jag har fått sova ut för första gången sen den 11:e april (okej det är inte så jätte länge). Jag har haft fullt upp med att försöka komma in i jobbet och vara en duglig lärare, sen har sjukdom förstört de dagar och mornar jag inte jobbat.

Men som sagt så är jag pigg, utvilad och peppad inför helgen!


Hemkommen vän

Nu har min vän Ella kommit hem. Hon har varit uppe i Idre och jobbat sen i november. Det är länge det!
Ikväll firade jag, Ella och Hanna hemkomsten genom att gå ut och äta lite kinamat i staden Norrköping.

Det blev även ett kort biblioteksbesök, eftersom Hanna är en bokmal.






Bildvikarie

Idag var det på bildlektionerna på skolan som jag fick hoppa in.
Man kan ju tänka sig att det är ganska lätt att hålla lektionerna, eftersom det är ett så pass fritt ämne, men icke. De elever som inte har något intresse alls för det estetiska, de eleverna lägger istället all energi på att störa så mycket som möjligt.
Man får tänka på att eleverna inte är mer än 13-16 år gamla, så med mycket tålamod går det bra ändå.


En kille i årskurs nio ritade mig på bilden. Här kommer hans alster.

Först ritade han denna, men blev inte helt nöjd.


Andra gången gillt och han blev helnöjd med sin målning!


My best friend is you

Om du vill lyssna på en brittisk tjej som gör skön pop kan jag rekommendera Kate Nash!

Kate Nash har släppt nytt album! Jippi kan man säga då. Jag är i alla fall väldigt förtjust i hennes första skiva, och jag gillar det lilla jag ännu har hunnit lyssna på från den nya också.
"My Best Friend Is You” heter nya skivan.


Frisk som en nötkärna

Återigen är jag frisk som en nötkärna! Känns skönt att vara ute på äventyr igen. Att kunna äta och dricka kaffe, som jag har velat ha kaffe!
Idag har jag varit en hårt arbetande kvinna. Undervisa matte för 13-16 åriga tonåringar är inte alltid det lättaste, dom är inte så lunga. Men jag gillar det ändå.

Efter jobbet träffade jag för ovanlighetens skull (eller inte?) min allt i allo, Hanna. Min mage behövde definitivt fyllas på med onyttigheter, efter all magsjuka. Vårens första besök på Halvars blev av!






I väntan på något stort får vi dricka avslagen läsk

Jag dricker avslagen läsk för att få i mig socker. Helt okej faktiskt. Idag mår jag lite bättre, jag kunde sova inatt och jag fick i mig lite frukost. Nu är det sockerintaget jag jobbar på. Kanske att jag kan lämna huset imorgon? Då är bara frågan hur länge man är smittsam? Jag vill inte vara orsaken till att en hel klass lägger sig på golvet och spyr..

Över till något helt annat (och också något fräschare)
Jag vet att jag ibland är lite överdriven när det gäller Ark, men det hör liksom till.
Om en vecka (26 april!) släpper Ark sitt femte album! Stort, inte sant? För oss Ark-fans är detta något som vi väntat på länge, ända sen 2007. Tillsvidare får vi kolla på deras nya video.


Magsjuk

Det har varit dålig uppdatering här på bloggen, men jag skyller på att jag är sjuk.
Jag har inte fått i mig mat på några dagar nu och jag är helt slut. Pendlar mellan sängen, toan och soffan. Känner mig helt utmattad.
Min lillasyster är snäll och passar upp på mig. Idag kan jag i alla fall dricka vatten, det ger lite energi!

Självklart kan jag ju inte jobba imorgon heller, vilket känns väldigt dumt när man är timanställd. Men men vad blir bättre av att klaga?
Det är ju tur att magsjuka brukar gå över efter några dagar, så det kan ju inte vara så jätte långt kvar nu!


Jag är en vampyr. Jag äter och spyr.

Nu har jag visserligen slutat försöka att äta. Det är ingen mening med det.
Mitt illamående har tyvärr övergått till en mer äcklig fas. Jag har inte kunnat äta, dricka eller sova ordentligt sen i onsdags. Jag antar att jag gått och blivit smittad av någon av eleverna jag haft i veckan. Men det är så det kan gå.


En välkommen helg

Ajajaj! Så har jag känt idag.
Tack och lov jobbade jag bara två timmar imorse, sen åkte jag hem och försökte vila bort mitt illamående, magont och ryggont. Egentligen skulle jag ha åkt tillbaka till stan och se en film, men jag orkade inte röra mig där jag låg i soffan. Ikväll blir det nog att vara hemma och ta det riktigt lugnt. Förhoppningsvis mår jag bättre imorgon, jag orkar inte med att bara må så illa hela dagarna.


Trång säng och traditioner

Tre personer och en 90-säng. Det är ingen bra kombination när man ska sova. Det fick vi erfara inatt.
Jag har många små traditioner med kära vänner. Varje år den 14:e april så tittar vi på Titanic. Det är nämligen datumet så skeppet skönt, för många många år sen. På aftonen igår gav jag mig av till Hanna för att se på filmen med ett litet gäng vänner. Jag kom hem till Hanna vid tio-tiden på kvällen, vid elva hade jag somnat på golvet.
Jag var nog inte så trevlig mot mina vänner imorse. Mycket jobb, lite mat och dålig sömn, då blir man inte alltid så morgonpigg och glad. De senaste dagarna har varit mycket intensiva, energin har varit låg. Men jag är glad!


En bild på det enorma skepp som kolliderade med ett isberg den 14:e april 1912.

Jag skrev tidigare i inlägget att jag har vissa traditioner med mina vänner. En god vän och jag brukar fylla år ca tre-fyra gånger per år. Det är tradition. Vi har bestämt oss för att fylla år ikväll, ska snart ska jag dit för att fira vänskapen. Pys på er så länge.


Lång=smart?

Jag fick nyss ett sms av en syster. Hon skrev att det var bevisat att längre människor är smartare och får högre lön.
Otur tänkte jag. Jag personligen är ganska så kort. Inte nog med att vara kort så är jag även dömd till att vara dum och lågavlönad! Vilken orättvis värld vi lever i ibland! Jag hoppas av hela min korta kropp att detta inte stämmer. Jag slökollar just nu på Top Model. Dom tjejerna är långa.. men smarta?  


Åh herregud!

Inte trodde jag att det kunde vara roligt att ha hand om mattelektioner för högstadieelever, men det är det. När man förklarar på ett sätt så eleven verkligen förstår, då är det kul!
Imorgon ska jag ha hand om yngre barn. Jag ska hoppa in och vikariera på förskolan. Det blev mycket jobb så här i början. Men det är ju skönt att komma igång med det.  


Efter jobbet och en kopp kaffe med min fru Hanna, bar det av på andra äventyr. Hursomhelst så hade jag en liten lucka, den fyllde jag genom att läsa i en av alla böcker av Jonas Gardell. Jag vet inte hur många böcker jag läst av honom, men många är det. Han kan skriva på ett sånt väldigt intressant men enkelt sätt. Gardell har just nu en serie som visas på SVT 1. Den heter ”Åh herregud” och handlar om kristendomen. Väldigt intressant måste jag säga! Den börjar nu kl 21.00.


Beslutsångest

Är helt slut efter att ha vikarierat som mattelärare på högstadiet och sen på frita. Först hade jag en lektion med klass åtta. Många elever, men det kändes helt okej och jag tror jag förklarade negativa tal på ett sätt så det gick fram.
Sen var det årskurs sju som gällde. Kul det också, men man får verkligen ha tålamod och vara bestämd på samma gång.  På eftermiddagen skulle jag vikariera på frita. Det gick bra det med, vi var ute i det strålade vädret.

När jag hade jobbat klart fikade jag med min vän My. Vi ses inte så ofta numera, det är synd.

Försöker varva ner samtidigt som jag känner att det är på tiden att jag bestämmer mig för vad jag ska söka för högskola till hösten. Jag vet ju inte vad jag vill, vill jag ens börja plugga så snart?


Taggtråd

Söndagspromenad med en god vän. Det är bra det! Att traska omkring på landet och filosofera över livet och allt som hör det till. Än har inte korna kommit ut i alla sina hagar, så det var fritt fram för oss att besöka kornas taggtråds inramade trädgårdar.

Nu är det sådär lagom ute. Man kan börja gå utan jackan och med lite mer våriga kläder.
Det uppskattas av en klänningsälskande tjej som mig. Inte för att jag brukar låta bli klänningarna på vintern, men nu är det inte lika osmart och kallt att använda dem.


.


Högskoleprov och gamla skolan

Då var tiden inne. Imorse skulle högskoleprovet skrivas.
Inte nog med det så skulle jag även gå in på min gamla gymnasieskola för första gången sen jag tog studenten. Det kändes lite lustigt. Jag gillade verkligen att gå där. Alla de människor som man dag ut och dag in var med. Det var en väldig känsla som fyllde mig när jag gick ner i den mörka och eviga C-korridoren.
Att gå förbi matsalen där man så otroligt många gånger har suttit hela klassen vid ett långt bord och haft panik över allt vad skolan innehöll.
Värst var det när jag gick förbi tidningsrummet. Där var det folk, men inte mitt folk. Jag saknar järnringen. Vi var bra.

 

       

 
Lite bilder från när det begav sig, från när vi gick i skolan.

Nu ska jag komma tillbaka till inläggets ämne:
Högskoleprovet var kul att göra. Jag får hoppas att det blir kul att få resultatet också.
Klockan är mycket och det är dags att gå till korgs. Imorgon får jag finbesök!


9 april 2010

Telefonen ringer tidigt på morgonen och du svara utan att riktigt vara vaken. Du inser efter en bit in i samtalet att det är din nya chef du pratar med.
Så började min dag. Men allt gick bra och jag fick hoppa in och ta ett pass på frita. Det var ganska få barn där idag, så det kändes bra att få en mjukstart sådär första dagen. Pyssel, färg, tyg och lim. Kul!

Min vän Johan sa igår att han var besviken för att jag inte brukar skriva om honom i min blogg.
Jag träffade honom efter jobbet idag. Nu har jag skrivit om dig Johan! Hoppas du är nöjd?

Dagen hade sin gång och det blev kväll. Då skulle vi på bio. Mina systrar hade valt vad vi skulle se, och de berättade inte heller vad de valt.
Väl inne i salongen förstod jag att det var ”Farsan” vi skulle se. Ett bra val tycker jag. Då och då fick jag dock panik på det som hände i filmen, och mosade Saras arm av frustration.

Imorgon blir jag lite mer mogen än jag redan är (om det nu är möjligt?). Jag ska upp tidigt för att göra högskoleprovet! Önska mig lycka till!  


Musikminnen under träd

Om du har lite tid över så kan du alltid lyssna på denna låt. Johnossi är bra. Jag började tycka om dom först när jag råkade se/höra dom på Peace & Love i sommras.
Jag minns deras spelning, det var så otroligt varmt ute, det var mitt på dagen och solen stekte som mest. Folk trängdes som djur för att få en plats i skugan under något träd. Så var det hela festivalen.

Jag minns att när Miss Li spelade så låg vi i en varm hög under ett träd och hällde vatten på varandra. Det var en bra festival. Jag tänker banne mig åka dit i sommar igen!


Filmval

Att välja vad man ska se för film kan vara problematiskt. Vi ska på bio imorgon och pratet om vilken film vi ska se tar aldrig slut. Tänk att en sån enkel sak kan vara så svår.

Nu blev jag tydligen bortkörd från soffan och utesluten ur filmpratet.
Mitt öde ligger i mina systraras händer!


Två jobb, en mil, en man och tjugo kvinnor

Fick ett jobb igår och ett till idag. Ibland flyter det på bra.
Efter två veckors arbetslöshet har jag lyckats få ett sommarjobb och att bli timanställd som vikarie på frita/skola fram till sommaren.
Sommarjobbet blir detsamma som jag haft i flera år, detta blir fjärde året, men jag trivs med det och det är skönt att jobba utomhus. Det är på en kyrkogård!

Efter dagens arbetsintervju väntade jag på Hanna. Hon gick över en mil till bussen, bara för att träffa mig och ge mig en tussilago.
Vi två är som ett gamalt gift par. Hon är den som försörjer mig. Det bor en man inom henne, det bor 20 kvinnor i mig.


Jag och min vackra tussilago!


Hanna=min försörjare och florist.


Di Leva får inte vara med på syskondagen, inte heller i min skivsamling

Dagen har varit något utav en syskondag.


Jag och två av mina tre systrar gick upp tidigt imorse för att åka till en sjö och se soluppgången. Det var dock mulet så vi såg inte så mycket av den. Men ack så mysigt ändå. Det var kallt och isigt på sjön. Vi hade filtar och ljus. Mysigt.


Senare, efter att ha agerat taxi åt min bror, så åt Sara och jag årets första glass på en grå parkering.

Just nu lyssnar jag på Di Levas nya låtar. Det är ju skamligt! Förr gjorde han bra musik men han skulle ha lagt av på 90-talet! Därefter gick det bara nedför, och den nya skivan är botten. Det är i alla fall min åsikt. Di Levas nya skiva ska helt enkelt inte få vara med i min skivsamling! Klart slut.


Ett svårt val.

Godmiddag! Det är lustigt hur snabbt dagarna flyter på.
Snart måste jag söka till universitet. På lördag ska jag göra högskoleprovet för första gången.

Det känns jobbigt att så mycket, hänger på så lite. Min framtida utbildning och mitt jobb avgörs av vad jag får för mig att skriva in på en hemsida. Jag måste helt enkelt ta reda på vad jag vill syssla med i resten av mitt liv.


Äta blommor


Igår åt jag en blomma, dock inte hela. Den smakade ungefär som gräs.

Påskdagen

Den 4:e april 2010 inleddes med att jag var tvungen att gå upp på tok för tidigt, i alla fall om man tänker på när jag kom hem kvällen innan.
Jag vandrar några kilometer till kyrkan där min kör sjöng på gudstjänsten. Mysigt och behaglig stämning! Som vanligt dricks det mycket kaffe i kyrkan.

Efter kyrkbesöket jag och Sara ut i det fina vädret.


Ett stelt och planerat kort på en bänk.


Jag står vriden på en sten i skogen och spejar efter faror. Det dök inte upp några.




Finalen: Sara ramlar på den leriga marken och får panik.


kort och koncist

Gårdagen var bra. Först äggletande och annat trevligt med familjen.
Sen Häng hos Catta, Fest hos Linnea och Petra. Efter det blev det Otten. Kort och koncist.
Jag gillar uttrycket Kort Och Koncist. Det får mig att tänka på min gamla svenskalärare. Han var Bra han!

Hursomhelst så blev det inga bilder tagna. Jag har bara dessa två från när vi var hos Catalina (som precis som mig har rosa väggar i sitt rum!). För att min blogg bara ska vara tråkig, istället för jättetråkig så lägger jag ut bilderna. Hoppas ni uppskattar det!

Nagelmålande


Vad borde väl en påskafton utan godis?


Mjölkkniv

Jag hittade lite gamla bilder. Den första är tagen för två år sen. Jag ser inte allt för mysig ut med den där kniven.

Den andra är från när jag precis hade börjat gymnasiet.. så det måste varit hösten 2006. Vi hade något lustigt arbete och jag skulle ta en bild på mjölk..

     


Stor

Som sagt är jag hos Catalina. Hon är från Rumänien. Nu ska hon bjuda mig på någon rumänsk påskbakelse! Den ser stor och söt ut. Man få alltid äta spännande saker när man är här.
Nu ska jag hugga in i den gigantiska bakelsen!

Hos Catalina

Glad påsk!

Nu är jag och Aina hemma hos Catalina. Vi dricker påskmust. Jag fick nyss ett par strumpor av Catalina. Dom var svarta. Hur kunde jag glömma att ta på strumpor?

Snart ska vi gå till Petra och Linnea. Födelsedagsparty är det! 20+20=40 års fest! Vi ska vara där om tio minuter.. vilär behöva gå väldigt snabbt! Sen får vi helt enkelt se vart vi tar vägen.
Hej hopp och hej då för nu!

Dyra tankar

Nu är det påsk. Långfredagen. En lång fredag. Vad ska man fylla ut denna långa dag med?
Jag fyllde nyss min mage med våfflor. Varför berättar jag att jag nyss åt våfflor? På vilket sätt är det relevant för någon annan än mig och dom jag åt med?
Jag tror knappast att någon satt och funderade på vad Micaela precis hade ätit. Men hur ska jag kunna veta vad andra tänker?

Nu tänker i alla fall jag på att det är långfredag. Tankar är spännande. Att tanka en bil är inte så spännande. Mest dyrt. Att tänka är däremot gartis.


Vårsol

När solen bländar dina ögon. När mars är över. När du har ditt huvud i Hannas knä och ni befinner er på en parkbänk och pratar om kattmän. Då är det vår. Idag var det vår.


RSS 2.0