En slutkörd tjej

Ni får ursäkta min dåliga uppdatering. Den beror delvis på att de senaste dagarna har varit allt för intensiva, jag är helt slutkörd och min dator är så gott som en skräphög. Jag har haft datorn i ett år och ibland tar det flera minuter att öppna ett mail. Jag är inte så glad på min dator då.

Ojojoj så jag ser fram emot sommarlov! Om man nu kan säga så.. egentligen tar min anställning som lärarvikarie slut och jag börjar jobba på en kyrkogård i en månad. Det blir alltså inte så mycket ledighet då heller. Det är lustigt hur mycket jag gillar det jag jobbar med nu. Jag vill ju till och med utbilda mig inom det och jobba som lärare på riktigt. Problemet är bara att jag blir så totalt nedsliten och trött av det. Men ack så kul det är när man har en lyckad lektion och dag!


Orup

Orup är något utav en favorit för mig och Ella. Vi började lyssna på hans låtar under tråkiga lektioner på högstadiet. Dessutom så är hans musikvideor helt fantastika. Finns det någon video med Orup som inte är ett stort skämt?


Opepp

Jag känner mig helt omotiverad till allt just nu.. Inte känner jag mig frisk heller. Frusen och snuvig funderar jag över den kommande helgen.
Kommer jag kunna vara på jobbet imorgon? Jag hoppas det.

De senaste dagarna har verkligen varit intensiva och denna dag var inte annorlunda.
Idrottsdag på skolan, klipptid hos frisör, Träff med Hanna och Ella, Cellgrupp, planering av morgondagens lektioner och sist men inte minst lite ångest över att inte ha en anning om vad som händer i mitt liv.

Billigt och bra

En heldag med Ella. Jag jobbade inte alls mycket idag så jag hann med att tillbringa inte mindre än 11 timmar tillsammans med Ella. Vi åkte på second hand runda i Norrköping.
Vi var på Bra Och Begagnat, Hela Människan, Röda Korset och Erikshjälpen.
Vi var på jakt efter trevliga saker att ha med oss när vi ska på festival i sommar. Men en hel del andra saker dök också upp. Jag hittade diverse böcker och filmer att köpa för en billig slant.






Gamla kära Ark..

Jag hörde en sak på nyheterna. En sak om Ark. Det är så att de eventuellt har gjort sig fel med skatten.
När de släppte sin nya skiva för ca en månad sen, så var det i formatet av ett magasin med skivan som en bilaga eller ”på köpet skiva”. På grund av att det var ett magasin som de egentligen gav ut så blev momsen på 6%. Momsen för skivor ligger på hela 25%, om man säljer den som en skiva det vill säga.
Om dom blir fällda för skattefel så kan de behöva betala tillbaka en massa pengar. Då ställer jag mig frågan, hur ofta skickar inte tidningar med alla möjliga saker utan att betala någon speciell moms för det?
Smink, spel, smycken, andra skivor m.m.  


Stenmark


Sommarväder vid bussen

Sitter ute i sommarvädret och dricker multivitaminjuice. Solen steker och jag låtsas att jag kommer få lite färg på mina bleka ben. Det är så skönt att ha tid till sånt här, att ha tid att göra precis det man vill och inte bara det man måste. Dock måste jag snart åka till bussen. På helgerna går det inte bussar ut dit jag bor. Ca 5 kilometer härifrån går dom däremot. Så om kompisar utan körkort ska hit på helgen, då får man helt enkelt åka och hämta dom vid bussen. Det är Hanna som ska hämtas upp. Häromdagen så sa en kompis till mig att jag alltid är med Hanna. Det hade han nog lite rätt i. Men Varför skulle jag inte vara med henne för?


Den 21 maj 2010

Pojkbandstema på Morgonpasset i P3 imorse. Det är det perfekta sättet att starta dagen på.
Pojkband när man vaknar, äter frukost, gör sig i ordning och som sällskap när man kör in till stan i morgontrafiken.

Mitt ögonbryn värker efter en liten olycka på jobbet. Man måste vara beredd på det mesta när man jobbar med barn.
Efter jobbet satte jag mig i min morfars gamla Mazda, som jag lånar nu i helgen. Den bilen är antagligen tio år äldre än mig och väldigt trevlig att köra måste jag säga. Mina föräldrar är i Polen och nu är det jag som är herre i huset!
Därför åkte jag till Willys för att veckohandla. När man går omkring ensam på Willys och handlar tio liter mjölk, då känner man sig inte så ung.




Lökigt i gräset

Efter jobbet gick jag en stadspromenad och satte mig på en bänk vid strömmen. Där satt jag i en timme och tänkte på lite frågor som vi alla ställer oss då och då.
Efter nån timma var Hanna äntligen klar på körskolan och vi gick till vårat favoritmatställe. Kycklingkebab inhandlades, min utan lök och Hannas utan sås. Det är nämligen mycket viktigt att det hela blir rätt!

Vi hade tänkt avnjuta våra kebaber i Vasaparken. Väl framme sätter vi oss i gräset med kurrande magar.
Vad är det jag får se när jag tar fram kebaben? Jo att min är fylld med lök!
Ibland blir man riktigt besviken..




Vad är det värt?

Om ca två timmar ska jag vara i kyrkan. Jag är med i SMU styrelsen och vi ska ha verksamhetsråd ikväll. Det finns inge bil hemma, så bil kan jag inte låna. Då är den stora frågan om jag ska gå eller cykla dit? Luften i cykeldäcken är lite fattig, så då måste jag pumpa dom. Fågan är alltså om det är värt att leta fram en cykelpump eller att gå 15 minuter tidigare?


Who By Fire

Efter en nio timmars arbetsdag är det inte fel att mötas av lukten av nyfallet regn mot den uppvärmda asfalten, Leonard Cohen i öronen och vårkänslor när man sätter foten utanför skolan.


Ej Passage! Risk för is och bouleras

Jag och Ella har känt varandra och varit vänner sen vi var 13 år gamla. Det har blivit några år.
Många äventyr och många härliga stunder. Idag köpte vi mellanmål som vi avnjöt på en filt bredvid en massa folk som lustigt nog spelade boule.






Ej passage! Risk för is och snöras




Varför ser jag så nedstämd ut?


Sommaren står och väger

”Idag är dan då sommaren står och väger, undrar vart den ska ta vägen. Undrar om den redan ska ge upp för höst. Samma tankar rör sig även här…”

Just det där med att sommaren övergår till höst stämmer inte nu. Men Krunegårds låt är ändå otroligt bra.
Nu är det ännu en gång ny vecka. Det är lustigt hur allt förändras men ändå förblir detsamma. Det beror väl på att jag som person alltid har kvar vissa delar av mig själv, även om allt annat förändras eller ställs på sin spets.  Tiden rusar iväg och aldrig blir något helt klart. Lite i taget.
Små, små steg, mot hösten.


Härliga stunder på filtar

Bob Marleys minneskonsert i blacka ägde rum igår. Som den blackabo (nästan i alla fall) jag är, så hör det till att vara där, vare sig man gillar musiken eller inte.

Jag kan säga det att jag inte är där för att lyssna ingående på musiken, utan för att det är en skön vårdag fylld med vänner.




Carro och Johan gömmer sig bakom Hanna, som aldrig tröttnar på att kolla in andras bröst.


Vi klippte håret på Natte, förtroendet för mig var inte så stort, då jag inte fick klippa så mycket.




Titta så glad man kan vara bara det är soligt och varmt!


Ledig förmiddag

Lite smått från i fredagsförmiddag.
På våran lediga dag passade jag och Kristin på att åka in till stan och leka.
Sen var det en dag fylld av människor, men dagen hade sin början med Kristin i en nedgången del av Norrköping.










Mumintrollet

Ikväll hade jag finbesök av en god vän.  Vi skulle kolla på Mumin, men dvd spelaren var trasig och ljudet på min dator fungerade inte. Vi blev djupt besvikna. Det fick helt enkelt bli en kväll utan film. Men jag har en reflex med Mumintrollet så det lilla trollet fick vara med på promenaden istället.



Band runt halsen


Igår åt jag halsband.

Smällar man får ta

Jag funderar på om jag ska slå in Saras present. Min syster Sara kommer hem på en kortvisit ikväll. Hon fyller år på torsdag, men jag får passa på att fira henne lite ikväll. Nästa gång vi ses kanske blir i juli?

På torsdag är de Kristi himmelfärd. Då är jag ledig! På fredag är det klämdag, så då är jag också ledig!
Det ska bli så otroligt skönt med en lite längre ledighet.
Även om det är ett jobb som jag tycker väldigt mycket om, så går jag varje dag därifrån med enorm huvudvärk och trötthet. Det är verkligen hårt att jobba med tonåringar, men jag ska inte gå in mer på det. Det blir inte rätt.
Trotts alla konflikter på skolan så gillar jag att komma dit och jobba med barnen!


Måndagskväll

Efter en galen jobbdag på skolan är det skönt att komma hem och bara göra ingenting. Dricka te, lyssna på nya skivor och ta det lugnt är planen.


Titta vilket fint halsband jag köpt för födelsedagspengarna!


Inne i berlocken gömmer sig en fin klocka och en lite spegel!


20 år och redan pannrynkor.





Prickig dag

Jag och Ella åkte till Hanna för att umgås, dricka partydricka och prata strunt om rosa saker.
Olyckligtvis så somnade jag och Ella i Hannas säng efter att ha varit där i bara någon timma. Sen sov vi väldigt länge. Under tiden gick Hanna ut med hundarna, tog in hästarna och lagade mat. Lagom när hon var klar med maten så väckte hon oss.
Jag måste medge att man känner sig ganska dum när man åker hem till en kompis och bara sover bort hela dagen. Men efter maten höll jag mig vaken i alla fall.


Jag var prickig och fick en skiva som töserna hade köpt till mig i London.


Hanna hade plockat fina blommor dagen till ära.


Mycket kan hända när man kör bil en lördagsnatt

Igår natt när jag skjutsade hem Hannes och Kristin, blev jag stoppad av polisen för första gången. Mina passagerare hade sett polisen någon minut tidigare och vi körde mycket lugnt och säkert de tillåtna 30 kilometerna i timmen. Trotts att jag visste att jag inte hade gjort något fel så växte nervositeten i min mage när polisbilen bakom blinkade in mig.
Polisen som gick ut och fram till min bil var väldigt trevlig och ville bara kolla mitt körkort och granska oss lite diskret. Sen var det hela över och vi fick köra vidare de 100 meter som var kvar till Hannes hus.

Senare under den nattliga bilfärden hem, när jag precis hade släppt av Kristin. Då sprang det ut en gigantisk älg mitt på vägen, det var några meter fram så jag hann bromsa in lugnt och inte skrämma den. Sen stod älgen bara där på vägen och tittade på mig. Att den var så otroligt stor hade jag inte räknat med. Det var en ganska så händelserik bilfärd jag hade igår natt.


Schema

Nu har jag fått ett schema om hur jag ska jobba på skolan fram till sommaren. Jag kommer att jobba varje dag och själv planera och hålla i nästan alla lektioner för sexan. Det är ett stort ansvar tycker jag. Jag har varken utbildning eller erfarenhet, men jag har i alla fall ett intresse och ska försöka mitt absolut bästa.


I fredags eftermiddag var jag och Hanna tvungna att träffas, hon hade ju trotts allt varit i London så vi hade inte setts på två veckor!
Sen har helgen bara rullat på med musikal, världens bar, körövning, misslyckade bakningsprojekt, regniga promenader, film och mycket annat.


Temavecka

Under veckan har det varit temavecka på skolan. Temat har varit idrott. Eleverna har tyckte det det varit roligt och det har jag också tyckt.
Varje eftermiddag har eleverna fått prova på olika sporter. Självklart har några lärare alltid varit med varje grupp.

Ännu en gång har jag konstaterat att det där med sport inte är min grej.
Jag bryr mig helt enkelt inte om jag vinner eller förlorar, jag är bollrädd och har inget tålamod för långa matcher. Jag är helt enkelt inte den man vill ha i sitt lag.
Igår förlorade jag tennismatch efter tennismatch mot 12-åringarna. Bowlingen gick inte heller något vidare, och den dagen jag var med på kickboxning, den dagen utnyttjade jag alla lärares rätt att få sitta och titta på!

Imorgon är idrottsveckans sista dag, då ska vi bl.a. prova på sporter som eleverna kommit på helt själv. Jag får väl hålla tummarna och hoppas att jag överlever!


Azorerna bilder

En vän bad mig idag att lägga upp fler bilder från när jag och min syster Erika var på Azorerna för snart två månader sen.




Jag tycker det är vackert i gamla katolska kyrkor. Så mäktigt.


En dag gjorde vi en omänsklig vandring och badade i en varmkälla med orange vatten. En naturlig brun utan sol. Det var ca 40 grader och jätte skönt.





Vi åkte omkring till lite olika städer och spanade in lokalbefolkningen.



Den vackra utsikten från en lokalbuss.


Erika försöker se lantlig ut, på en av våra vandringar i regn och storm.



Några av våra vandringar resulterade i att kläder och skor bytte färg. Eftersom vi var där under regnperioden var det nämligen mycket översvämningar och lerigt ute i markerna.


Avslutar med denna bild. En kväll när vi letade efter en mysig restaurang eller bar så hittade vi denna döda fisk (fisken är mellan oss) på torget. Vi döpte den till lillen.


Fint för ögat


Så här ser min nya klocka ut. Den är klassisk, modern, feminin, enkel, tidslös och väldigt fin!

Två år gammal pensioner med ny klocka

Igår blev jag 20 år gammal. Bara 45 år kvar till pension nu.

Firades av släckt och vänner i helgen, så igår blev det väldigt enkelt med bara familjen. Det var skönt med en lugn kväll hemma.
Jag fick en väldigt fin klocka av mina föräldrar. Det var egentligen det enda jag visste att jag önskade mig, så man kan tycka jag borde ha räknat med att få den. Men ack och ve, de lurade mig allt.
Hursom så fick jag den fina Calvin Klein klockan som jag suktat efter! Jag har dock ingen bild att visa på den nu. Det kanske kommer om jag skulle få lite ork.

Tillsvidare får ni kolla på en bild av mig som tvååring.


Sista dagen som tonåring

Detta är min sista dag som tonåring. Imorgon är dagen då jag blir 20 år.
Jag funderade lite på när den där spänningen över att fylla år försvann. När jag var liten kunde jag räkna ner flera veckor innan. Önskelistan var tre mil lång och förväntningarna skyhöga!
Natten innan kunde man inte somna, man låg bara där och tänkte att imorgon var det min dag. Då skulle allt handla om mig, presenter, kalas och man fick själv välja vad hela familjen skulle äta för mat.

Men samtidiga hade jag varje år någon sorglig känsla. Tanken ”Det här är sista dagen i mitt liv jag är sex år”, kändes skrämmande. Om man dessutom inte fick den presenten som man hade önskat sig mest så blev man helt förkrossad. Jag minns ett år när jag önskade mig en freestyle, men fick ingen.
Hela dagen var förstörd och allt kändes så orättvist.

Men med åren försvann den där spänningen, också besattheten av presenter. Nu ska jag sova så att jag orkar med jobbet imorgon. God natt!


Första dagen i min månad

Förste maj är här. Siste april så satt jag och goda vänner under ett träd och grillade på engångsgrillar hela kvällen. Det var gott och mysigt. Tänk att en sån enkel sak kan vara så härlig och rolig, bara man är med människor man gillar. Att ha fina vänner är fint.

Idag var jag också med fina vänner, men med andra vänner.
Louise och My hade bestämt sig för att fira min kommande födelsedag nu på eftermiddagen. Vi åkte till en sjö och hade en blåsig picknick. Där satt vi i blåsten, omgivna av filtar och muggar med varmt te i högsta hugg.
Jag fick en väldigt fin bok i present. Tove Jansons första bok om mumintrollen! Jag gillar mumintrollen, det kanske är barnsligt, men jag har faktiskt två dagar kvar av mitt tonårsliv! Så jag har all rätt att vara barnslig och bli häpnadsväckande glad över en bok om småtroll på äventyr.


En Micaela som försöker att inte blåsa bort.


En Lilla My som försöker att inte blåsa bort.

Nu kan jag inte tillbringa mer tid vid datorn. Dagen är inte slut ännu och jag måste vidare. Hej då!


RSS 2.0