Mister man of Azerbaijan

Nästa sista dagen år 2009. Vad gör man? Sover länge, bakar kladdkaka som ska ätas imorgon, och känner sig lite sjuk. Men bara så där lagom sjuk, så att det är lite skönt. Trött, hängig och lite ont i halsen. Jag gillar det! Då har jag en anledning att kunna bara ta det lugnt.

Igår var en lusig dag. Hanna och jag vill åka till Azerbaijan och hälsa på Mister Man. Jobbet var  jobbigt (ordvits). Elfis och jag konstaterade hur tråkigt det är när alla fik stänger kl tio.Så för oss som ville umgås längre fick det bli att dricka te på Max.


klänningstankar och dagsplaner

Var en liten kortis på rean idag. Jag köpte (inte helt oväntat) två jätte fina klänningar. Den ena har jag velat ha i några månder nu, men inte kunnat köpa. Men jag fick presentkort i julklapp! Så idag slog jag till för kung och fosterland. 150 kronor för de båda. Jag gillar när priserna är låga och klänningarna fina!

Jag har en plan för morgondagen:
08-14: Umgås med Hanna
14-20: Jobba och förhoppningsvis tjäna mycket
20-??: Umgås med Elf som är på storbesök ifrån den kungliga huvudstaden

Mormor & morfar

Snart ska jag gå till mormor och morfar. Dom är mysiga. Vi ska fika och dricka kaffe. Morfar dricker inte kaffe, så han får saft. 
Jag ska dit med Sara och Erika. Mormor sitter alltid och pratar om vilka killar hon vill att vi ska bli tillsammans med. Det blir sällan som hon vill med det. Har det någonsin blivit det? Nej.

Sen ska vi låna deras bil och åka till Linköping för att dumpa Erika på ett tåg. Sara vill att vi ska åka till Norrköping sen.. jag vet inte om jag orkar köra dit med.. men antagligen blir det så.


SOTA 5 år

Idag är den exakt fem år sedan The Ark släppte sitt tredje album, "State Of The Ark". Vid den tiden var de fortfarande bara fem medlemmar i bandet, hösten 2006 blev Jens Andersson med i bandet på riktigt, efter att han i flera år hade spelat med dem.

Jag köpte självklart skivan första dagen den kom ut.. det var på den tiden då det ännu fanns fler än en skivaffär i Norrköping. När jag kom hem den dagen var dessutom min stereo ovillig att fungera. Så jag fick lyssna på min efterlängtade, nya skiva i en cd-freestyle. Det var på den gamla goda tiden! Nu har jag en ny stereo. Skivan är densamma och fortfarande bra.


I vår ska de släppa ett till album. Det blir då deras femte. De ska även spela på Peace & Love, självklart räknar jag med att åka dit. Även Krunegård spelar där. Jag vill bo i ett rosa tält med glitter och discokullor.

Här fick ni se en liten smula av den Ark-nördighet som finns inom mig. Det är trevligt att vara nörd.

Hos Tuss står ingen sommar och väger

Är hemma hos Tuss nu. Sonja ska nog komma snart. Det ska bli mysigt!
Tuss är snygg! Jag har lockigt hår idag. Somnade med blött hår imorse. Jag har valt musiken som strömmar ut ur Tuss dators högtalarna. Jag valde "Sommaren Står Och Väger" med Markus Krunegård. Den är fin den!

Tuss berättar för mig att vissa som hänger i affären Monki är knäppa. Jag vet dock inte. Jag brukar vara där väldigt sällan! Jag har ju inget vettigt att skriva om nu.. jo föresten! Tidigare idag var jag på gudstjänst i kyrkan, efter den fick vi tårta. Mums tänkte jag!

Hittade bilder från förr på datorn. Här är en bild när jag står på Tuss hals. Än idag kan hon bli lite sur för det..



Juldagen

Juldagen. En väldigt lugn dag. Kommer nog att stanna hemma hela dagen. Jag fick många fina julklappar igår. Igår natt åkte jag på en midnattsgudstjänst. Det var mysigt. Kort och informativt inlägg.

Här är en bild från gårdagen.


juleby

Varje år bygger vi upp en by av pepparkakshus. Igår skapades de magnifika husen, idag utformade vi en liten by utav dem.

 
Jag utgick från Muminhuset när jag designade mitt hus.




Våran vinterby innehåller lite av allt. Torp, gigantiska julbockar med lysande munnar, höghus, Muminhus och självklart även ett dass och en brunn.


Oh helga natt

Så här mitt på själva dagen så måste man ju lyssna på Oh Helga Natt! Så varför inte med The Ark?



God jul!

Nattliga äventyr

Igår natt kom Erika och hämtade mig efter julfesten vi hade med jobbet.
Vi körde även hem en Angelika, en trevlig tjej på mitt jobb. Hursomhelst så körde vi in på en liten landsväg. Sen kom vi inte längre. Bilen rörde sig inte i den hala snön.
Tillslut fick hennes pojkvän komma och hämta henne.

Det vi lärde oss av detta äventyr var hur mycket enklare man kommer loss om man är nära en sån där grön låda med sand. När vi väl kom hem gick vi ut och lekte i snön kl två på natten.




Nu ska jag klistra ihop mitt pepparkakshus!


Mörtar som drömmer om tanter med kakor

Måndag, måndag och måndag. Imorgon är det tisdag. Det var klokt sagt va? Jag sa en till klok sak idag. Hanna sa att jag inte kunde både ha kakan och äta den, då sa jag att jag kunde ha två kakor. Inte heller så klokt. Men ack å ve, va gör väl de?

Idag har min nacke smärtat mig väldigt mycket, har känt mig som en tant. Men tanter kan ju vara trevliga och mysiga, så det gjorde inget. Imorgon ska vi ha julfest med jobbet. Jag är trött som en mört. Visste du föresten att en mört har drömmar?

Så här ser en mört ut.


Salige söndag

Vi har en orgel i källaren. I afton stod vi där nere och sjöng psalmer medans mor spela på orgeln. Mäktigt må jag säga.


Helt förtjusande

Imorgon bitti ska vi äta Strömfrukost, vilket innebär att jag, Louise och Hanna äter frukost tillsammans, mer än så är det inte. Men det är en av våra många traditioner.. som vi har sedan flera år tillsammans. Så jag måste gå upp tidigt på en ledig dag, för att åka till Louise och äta frukost.


Är inte dessa helt förtjusande? Tänk att hoppa runt i en sådan klänning och sjunga en liten vacker sång!


Minijul utan Carola skiva

Ska snart fara in till staden för att fira jul i miniformat med lite vänner. Louise ska hämta mig, jag hade tänkt att vi skulle lyssna på en gammal Carola skiva.. men jag hittade ingen i mitt hus.
Jag ska få julklappar idag! Jag ska även ge bort en röd plastlampa.

Ikväll är det någon julshow i pingst som jag ska på..

Misslyckade bilder

Finns det en enda lyckad sykonbild?



Kalla skor i väntan

Idag har jag utnyttjat kollektivtrafiken till max! Eller nja.. nio olika bussar och tåg blev det i alla fall.

Varje gång jag står och väntar på en buss eller ett tåg så ångrar bittert att jag har ett par tygskor på fötterna! Är man inte bra dum om man vet att det är flera minusgrader ute, men ändå inte tar sig tid att leta fram ett par varma skor på morgonen?




Försenad Tisdagslista

Här kommer en försenad tisdagslista.

Saker som ger julstämning:
 · Att känna lukten av lussebullar
 · Gå omkring i snön
 · Att skriva julkort
 · Köpa julklappar
 · Denna bild Erika skickade till mig


Min hjärna funkar sådär just nu

Tisdagslistan uteblev, jag jobbade och sen åkte jag direkt till Lousie. Det får bli en försenad lista när jag har sovit här och kommit hem imorgon någon gång.
Nu ska vi gå och koka te! Kanske äta en lussebulle också.. vem vet?
Sov gott små bloggläsare!

Tomtefar är ute och far

Gratistidningen extra, hade idag en liten artikel som jag tyckte var värd att minnas. Den handlade om Jultomten och hans eventuella existens.

Om tomten sköter sitt jobb rätt så ska han dela ut julklappar till 152 miljoner hushåll under ett dygn. Det skulle innebära omkring 900 husbesök per sekund. Om man räknar med att varje barn får ett paket som väger 1 kilo, då väger Tomtens säck 380 000 ton.
Enligt tidningen så orkar en ren dra max 200 kilo. Därför krävs det 1,9 miljoner renar för att dra släden, renarna ska dessutom kunna flyga.
Att herr Jultomte bor på Nordpolen är enligt Extra uteslutet. Där finns det inget renbete, men Lappland är en möjlighet.

Tror du på tomten?


En härlig söndag

Söndag den 13:e december. Luciadagen. Lite senare idag ska vi gå luciatåg. Innan dess har jag inte så mycket viktigt att göra.. det är skönt! Ska snart gå ner till köket och fixa någon mat till mig och syster Sofie.

Titta vilka fynd jag gjorde på Erikshjälpen igår!
Pink Floyd – Wish You Were Here & Depeche Mode – Black Celebration för endast 20 krornor!


Busstankar coh gamla VHS band

Vad gör man en sen fredagsnatt? Jo man sitter och lyssnar på Ingentings  ”Låt Floden Komma”. Har lyssnat på den hela veckan nu.. den är helt klart veckans favorit låt! Efter jobbet i afton, när jag åkte hem med bussen så träffade jag min kära vän Carro. Vi diskuterade om när vi egentligen lärde känna varandra, sånt är intressant att tänka på tycker jag!


Carro och jag när vi njuter av att tillbringa livet på Östgötatrafikens bussar.

Sen gjorde jag en liten bilfärd hem till ett hus där några vänner satt i en soffa. Min syster Sara var där. Nu ligger hon och sover i sitt rum, som nästan är bredvid mitt. I Vanliga fall bor hon i Uppsala. Men icke inatt. När vi kom hem så tittade vi på Livet är en schlager. Ett gamalt VHS band var vad vi använde oss av. När det var 10 minuter kvar slutade bilden att fungera på bandet. Så kan det gå med gamla VHS:er.

Nu ska jag banne mig sova! God natt!


En Luther på min axel

Loggade precis in på min LIU-mejl och såg till min stora lättnad att jag klarade den senaste tentan! Jag har nämligen hört att nästan hälften fick underkänt på den, så lite nervös var jag allt.. men jag klarade den!


Trötthet, idel trötthet

Jag vaknade för ca 30 minuter sen. Har legat och sovit i soffan sen kl sex ikväll. Det är inte lätt att vakna halv elva på kvällen och inse att man sovit 4,5 timmar. Nattens sömn kommer antagligen inte bli så lång. Alltid ligger man på något konstigt och obekvämt sätt också, dessutom har man självklart linserna på sig när man somnar oplanerat i en soffa. För er icke-linsbärare kan jag meddela om att de torkar in och fastnar på hornhinnan om man sover en lite längre stund.

Nu är jag i alla fall vaken. Imorse var jag tvungen att gå upp 04.30, kanske var det därför jag var så trött?
Lite senare på dagen hade vi ett urflippat grupparbete i skolan. Det är en kul grupp jag har, det uppskattas självklart!

I eftermiddags agerade jag Lucia och vi tågade för Vånga PRO (glada pensioner). På söndag ska jag vara Lucia igen, även denna gång med min kör. Idag var första gången någonsin som jag har varit lucia. I kören går vi efter åldersordning och det blev min tur i år. Inte ens på dagis eller i skolan har jag fått vara annat än tärna!
I år är året jag får ha ljus på mitt huvud!


Julklappar och besök på museum

Det är onsdag idag va? Fick sova länge och sen ta bussen in till stan för att påbörja mina julklappsinköp. Känns skönt att vara i gång nu! Är klar med en och en halv person.. Då återstår bara alla andra!

När jag gjort av med lite pengar träffade jag (som så många gånger förr) Hanna och Ella. Vi utforskade Arbetes Museum, ett väldigt kul och gratis alternativ när man vill göra något.
Dom är fina de tjejerna. Jag gillar våran lilla treo.. Ella ska hursomhelst förflytta sig upp till de svenska fjällen i några månader, så det är nog ett bra tag tills jag får se henne igen.
Hon har i alla fall lovat att skicka en julklapp till mig! Jag ska tänka ut något riktigt bra att skicka iväg till fjällen.


Tisdagslistan

Min äldsta syster Erika bad mig tillägna henne dagens lista. Så därför för det bli låtar som påminner mig om henne och som vi brukar sjunga under långa bilfärder.

· Brother Louie – Modern Talking
· Das Model – Kraftwerk
· How Will I Know – Whitney Houston
· Oh Mama – Lili & Sussie

Jag bjuder även på en bild där hon försöker spela gitarr och sjunger med inlevelse, därav de slutna ögonen.


Framtiden

Ska strax ta bussen och åka för att jobba. Det är lite jobbigt att jobba kväll, men jag kan ju inte göra någon annat när jag är i skolan om dagarna.
I januari är min kurs slut. Då måste jag ha ett annat jobb. Vet inte vad, men då vill jag jobba på dagarna och kunna träffa vänner, eller åtminstone ta det lugnt om kvällarna.


Måndag


Smör smör strålande smör

Min kropp känns mör. Efter en heldag på Linköpings badhus med Kristin, Lisa och Linnéa. Det var kul och man glömmer ofta att man kan åka iväg så kort och göra så lite för att få lite omväxling.
Jag har haft fullt upp i helgen och inte hunnit skriva i bloggen, men det är så tråkigt att läsa folks bortförklaringar om varför de är dåliga på att uppdatera bloggen, nu blev jag en av alla dem tråkig!

Jag försöker göra en julspellista på Spotify, men ack så mycket smör det finns! Varför finns det så otroligt mycket hemsk julmusik? Hur många artister finns det inte som har spelat in Jul Jul Strålande Jul? Den ena smörigare än den andre!


Kläder


Detta är antagligen första gången jag önskar jag hade såna här kläder.
Imorgon är det fredag! Inget jobb på kvällen, utan 70-tals disco som gäller! Jag har bara svårt att hitta något att ha på mig..

Mycket att göra och lite ont i mitt öra

Onsdag, onsdag och onsdag. Vad har jag att säga om dagen? En härlig men lite stressig dag.. jag hann med att träffa lite kompisar mellan min föreläsning och jobbet. Senaste dagarna har det varit så mycket och jag är så trött, har saknat att faktiskt träffa vänner utanför skolan och jobbet, men det blir lätt så.
Om några veckor är det ju juluppehåll från skolan!

Sitter här och förbereder mig inför morgondagens seminarie, som handlar om kyrkans första tid. Alltså hur det var för de första kristna och hur omvärlden såg och behandlade dom. Spännande som bara den!
Därför måste jag fortsätta plugga nu!


Brev med starka djungelmän och hoppande valar

Idag fick jag ett fint brev på posten. Det var från min syster Sara och innehöll bilder på Djungel George, Dr Snuggles och en bild ur den pampiga scenen när valen Willy hoppar över Jesse!


Tänk vilket dåligt slut filmen hade fått om han föll rakt ner på den lille gossen och krossade honom.. Hur som helst så tycker jag att ni ska kolla på filmen. Rädda Willy alltså, gärna dubbad till svenska.


Tisdagslistan

Jag ska i och med detta inlägg inviga en ny tradition. Tisdagslistan kallar jag den! Varje tisdag ska jag dela med mig av en lista av något slag.

Dagens ämne får bli..
Topp tre med realistiska men onödiga saker jag önskar jag kunde:
 1. Vissla Orups låt ”Är du redo?”
 2. Skriva med både höger- och vänsterhanden.
 3. Sy en underbar 70-tals discoutstyrsel att ha på mig på Ellas fest på fredag.


RSS 2.0