Härliga sommar

Härliga sommardagar!
Vädret har verkligen varit på topp den senaste tiden och jag har haft fullt upp med annat än att skriva på denna blogg. Men idag tar jag mig minsann lite tid.

Jag sommarjobbar fortfarande. Idag var det åtta timmars vattning som stod på schemat, när det blir för varmt kan man även ställa sig själv under vattenslangen.

Sen bar det som så många gånger förr in till staden för att vara med Ella och Hanna.
Planerade och spekulerade lite.
Jag fick en blomma, Hanna visade vart hennes blivande lägenhet ligger och Ella visade magen.










Uppdatering

Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. orkar inte skriva vad jag gör om dagarna.. men nog har jag fullt upp alltid. Mina axlar har blivit lite smått brända av solen, men börjar se bättre ut nu.. jag tänker inte riktigt på det där med solen när jag är ute på kyrkogården och jobbar.

Snart har två veckor och hälften av mitt sommarjobb gått. Sen får jag ledigt.. men det betyder inte att jag har det tråkigt nu förtiden.. Nej nej, jag har det mycket behagligt och upplever en typisk försommar med allt som hör den till! Men lite ledighet är alltid välkommet!

Problemlösare

Det finns tre saker här i livet som kan lösa alla problem.. te, silvertejp och en filt.


Gissa vilken

'

Vilken är på riktigt?

Jagad av vargar

Kom nyss hem. Åkte med min syster eftersom vi båda hade varit inne i stan på kvällen. Det jag ville komma fram till var i alla fall att vi lyssnade på Orup.
Vi sjöng och dansade där vi åkte i den röda bilden i den svarta sommarnatten.  Ibland är livet allt bra.


De föraktatde tofflorna

Ojoj vad det tog emot för mig att köpa ett par foppatofflor. Jag har sedan tidernas begynnelse föraktat dessa tofflor. De är stora och klumpiga och dessutom gräsligt fula. Men nu har jag alltså fallit dit.
Jag måste erkänna (det tar emot att erkänna detta) att de är väldigt sköna och bra vid utomhusarbete, vilket är precis det jag håller på med under dagarna.

Jag får helt enkelt där på kyrkogården och skämmas över mina fula skor när jag rensar ogräs och vattnar blommor. Men fötterna får ju ha det skönt i alla fall!


Jobb

Jag är trött och mör. Idag började jag på mitt sommarjobb som jag har fått för fjärde året i rad.

Jobbet börjar kl 06.30. Jag går hemifrån 06.25 och går den mycket korta biten till kyrkogården. Där jobbar jag sedan dagen lång, kommer hem och somnar i soffan. Dagens arbete gick ut på att förbereda veckans planteringar och kratta upp nedfallna grenar från träden. Regn och spöregn var det väder som jag fick under min första dag på sommarjobbet. Bara fyra veckor minus en dag kvar nu då..  


Livsråd

Jag ska nu ge er två råd som ni kommer ha stor glädje av i livet.
Ät aldrig gul snö och ha aldrig svart kläder i stekande solsken.




Bob i bilen

”Att känna alla eller ingenting alls, sväljer du kravmärkt, eller tuggar du grishals
Mina problem har skaffat sig egna drömmar.
Mitt synsätt har spruckit upp och fått nya lösa sömmar”


Musik (Bob Hund) och instängd värme i bilen på en krokig landsväg en söndagsförmiddag. Det är sommar. Det är mycket som är sommar. Jag, precis som alla andra i detta nordliga land tycker om sommaren.





Lördag





Ätit lunch hos mormor, skurat golv, sytt om kläder och bakat småkakor.
Det är vad jag har hunnit med än så länge. Nu väntar jag bara på att mitt tevatten ska bli klart så att jag kan provsmaka de nybakta kakorna, men de ser ju goda ut!
Sen ska jag köra iväg till en sjö där vi ska grilla och ha de mysigt ikväll!

Hej så länge!


Student



Igår var en stor dag för mina vänner Kristin och Lisa. Det var äntligen deras tur att ta studenten!
Kul studentfest och en rolig utekväll med dans och sång. Grattis till dessa fina tjejer som jag känt i hela livet och förhoppningsvis kommer det förbli så!

Förändringar

Detta var min näst sista dag som vikarie på skolan där jag jobbat sen ca två månader tillbaka. Nu är det bara morgondagens skolavslutning kvar. Det kommer att bli lite tråkigt. Trotts att jobbet varit svårt och väldigt krävande så har det varit kul och lärorikt.

Idag när jag och en vän skulle gå till mitt favorit café så såg vi till våran stora förskräckt att det var ”stäng tillsvidare p.g.a. ägarbyte”. Jag blev lite förskräckt och undrar vart jag nu ska gå för att få ett mysigt café och en kopp gott kaffe för 15 kronor..? Livet är fullt av förändringar.. så som jobb, stammiscafé och mycket, mycket mer!


Dagens gråa dag

  • Dagens misslyckande: Tänkte det var varm och struntade i jacka.
  • Dagens andra misslyckande: Att välja vit tröja när eleverna skulle städa ur klassrummet, den var inte vit vid slutet av arbetsdagen.
  • Dagens favoritdryck: Te med jordgubbssmak och citronhonung.
  • Dagens fundering: Hur många timmar har jag sammanlagt åkt bil/buss/tåg i mitt liv?
  • Dagens bästa: Det har varit grått och trist ute, då är det helt okej att vara inne i sin egna bubbla och fara omkring. Sådana dagar är välkomna då och då, men inte för ofta bara.
  • Dagens finis: Nyckelringen min vän köpte till mig i Venedig.


Ser ni min smutsiga fot så säg?


Nyckelringen som är stor men fin.

 


Nationaldagen

Att sitta i solen och dricka te. Det är ett trevligt sätt att tillbringa en söndag.
Jag kom precis på att det är Sveriges nationaldag, det var ju festligt. Det kanske man skulle ha firat på något sätt. Sverige är ju ändå ett ganska bra land att bo i tycker jag. 
Fast å andra sidan har jag ju aldrig bott i något annat land, så jag har inte så mycket att jämföra med. Men jag har ju vänner som bott i andra länder men nu bor här i Svearike. Dom säger att det är ett bra land. Så jag får väl tro deras ord. Grattis Sverige på din nationaldag!  


Järnringar i containrar och Arkar på trappor

Ojoj vilken kväll det blev igår.. Parkhäng när det är som bäst. Läskiga fåglar som ville förinta oss och kissande bakom äckliga containrar.
Sen lyckades en liten men viljestark skara folk dra med sig resten till Trappan. Jag var en i den lilla viljestarka skaran.







Axen och Schlegel från Ark var ju dj:s på Trappen så det var klart vi skulle dit! Väl framme blev tre stycken The Ark fans otroligt nervösa och antagligen ganska så jobbiga. Men det kom inte precis som någon nyhet för vårat sällskap, så det fick faktiskt de andra ta å tåla!
När modet hade infunnit sig så gick vi och prata med Arkarna som var mycket trevliga och pratglada. En obligatorisk idolbild skulle vi minsann också få, då kände vi oss lite som tolvåringar, men har man haft samma favoritband i tio år så är det okej! Jag har föresten träffat Axen och Schelgel en gång tidigare, för två år sen. Det var fint det med.





En toppenkväll med fina före detta klasskamrater, The Ark medlemmar, trevligt folk, nattkebab och en rolig taxichaufför. Hepp.


skoletning och järnringar

Alla vi ytliga människor som lever i I-länder ställs då och då inför ett stort problem.

Vad ska jag ha på mig ikväll?! Den där är för tråkig, för rosa, för kort, för svart osv..  
Nu när jag valt kläder måste jag bara välja skor också..
Ack vad det tar emot för mig att erkänna att även jag är en sån som kan byta kläder sju gånger innan jag är nöjd. Men nu vet ni, och jag ska leta efter mina ljusa pumps.

Ikväll ska jag på återträff med min kära gymnasieklass (en del utav dem i alla fall). Pepp pepp.


God natt

Har precis kommit hem från en härlig kväll i stan. Jag skulle bara skriva något litet innan jag la mig tänkte jag.
Nu har jag skrivit lite, så det är dags att krypa ner i min sköna säng och få en lång natts sömn och förhoppningsvis sovmorgon imorgon!

God natt!


Körsbär



Idag var det sommarsol och jag hade en blus med lila körsbär.


Folk i parken

Dagen började med jobb och avslutades med grillning i folkparken. Däremellan blev det flera små äventyr. Inte helt oväntat tillbringades denna dag med Ella och Hanna.







Ella har en gammal och snygg Mercedes, tyvärr så krånglade låset väldigt mycket när vi skulle åka för att köpa en grill. Efter en mycket lång stund och flertalet försök och alternativa sätt så lyckades vi ta oss in i bilen och åka iväg.





Efter grill och köttköp bar det av till folkparken där vi anslöt oss till några fler av mina fina vänner för att grilla och prata om livets härligheter. En fin dag har det varit.


En liten titt i min skivsamling

Idag sprang jag till vaxkupan och införskaffade mig tre nya skivor. Den senaste månaden har jag köpte inte mindre än sex stycken skivor.
Jag lägger på tok för mycket pengar på skivor, men jag kan ju se det lite som en investering. Det är ju något som jag har glädje av om och om igen, dessutom kan de hålla hur länge som helst om man är lite försiktig bara.
Så jag tycker helt klart det är värt att betala 180 kronor för en skiva, istället för att bara ladda ner låtarna till datorn eller lyssna på Spotify. Visst kan jag inte köpa alla skivor jag tycker verkar bra, då skulle jag bli ruinerad. Jag köper de jag helst vill ha och lyssnar på resten på Spotify.

   

En av de nyinköpta skivorna i min samling är Markus Krunegårds ”Markusevangeliet”. Jag har sedan mycket länge den skivan, men idag slog jag till och köpte den andra utgåvan med en del extra låtar och versioner på. Krunegård skriver alldeles för bra texter för att jag ska kunna stå emot. Hans musik fångar mig. Jag måste helt enkelt köpa allt han gör. Både som soloartist och i banden Laakso och Hets. Han och banden har är delaktig i har en speciell plats i min skivhylla.

Jag köpte även Moto Boys ”Lost In The Call” som släpptes för några månader sen. Han musik är helt perfekt att lyssna på när man sitter under en filt och bara kopplar av. Den är lugn och vacker, hans sång gör inte saken värre. Nu har jag äntligen alla hans skivor (det är visserligen bara tre stycken än så länge).

Sist men inte minst blev Bob Hunds nya Maxi album ”Stumfilm”. Boban är ett band som har kvar gnistan efter alla dessa år och jag har sedan tidigare fem album med dem. De kan verkligen det där med finurliga texter och intressanta ljud. Jag kan ibland bli så inne i deras musik och lyssna i evigheter. Det känns enkelt och härligt att lyssna.


RSS 2.0