Dagens namnsdagsbarn får en kul jul

Idag har Anders och Andreas namnsdag. Jag förstår inte hur man håller koll på de namnen. Jag blandar alltid ihop dom! Varför ha två nästan identiska namn.

Efter en natt utan sömn var det dags att gå upp kl 04.30 imorse. Åkte till Linköping, skrev en tenta, åkte hem. Om en liten stund ska jag åka igen, ska in till Norrköping och jobba. Hoppas jag lyckas få in pengar ikväll!

Snart är det jul och jul är kul. Jul måste ju vara roligt, varför skulle det annars rimma på kul?


Vissa dagar


Idag är en sån dag då det känns som högen med böcker aldrig vill ta slut!

Tiden springer ifrån mig

Det är så mörkt ute hela tiden. Vart tog ljuset vägen? Jag har ingen koll på tiden och den här veckan har varit så stressig att jag dag efter dag både glömmer att äta och sova.  När jag igår slutade jobbet kl nio så tänkte jag att det skulle bli så skönt med helg så man kunde vila upp sig. Men ack så fel tänkt. För en kort stund förträngde jag den gigantiska tentan som väntar på måndag.

Igår natt satt jag och sega hemma hos Hanna tills klockan var 03.30. Målet för den kommande veckan är att få ordning på tiden!


Anders och Måns


Är glad att jag har tak över huvudet

NU början en serie som UR har gjort. Den heter ”Hemlös” och visas på SVT 2. En mycket intressant serie som öppnade mina ögon om hur vardagen ser ut för en hemlös. Jag brukar kolla på den så ofta jag minns. Varje tisdag går den!
Rekommenderar dig att kolla på den!


Svin med kallt kaffe slipper gå långt från bussen

Jag vet nu att jag har kompanjon när jag ska råna en bank. Johan ställer upp. Sen ska vi köpa en varsin lägenhet på söder, kanske blir vi grannar?

Och nu över till något annat. 
Idag har varit en fullspäckad dag, men jag hann klämma in en liten fika på 20 minuter när jag kom fram till Norrköping från skolan.Hanna som är en vänlig själ hade pengar över och bjöd mig. Sen var jag tvungen att rusa till jobbet.
För cirka 50 minuter sen gick jag och broder Jacob av bussen. Till min och min brors stora förskräckt är busshållplatsen flyttad ca 30 meter längre ifrån vårat hus än tidigare!  När vi kom in sa mamma att hon hade en present åt oss. ”Vad kan det vara?” tänkte jag och hoppades att hon inte skulle komma med någon obetald räkning eller liknande. Det hon hade var två sprutor med vaccinet mot svininfluensan.

Nu är jag säker mot svin och influensor. Mitt kaffe är kallt och mesigt.


Bland cyklar och knark

Funderar på hur jag ska fördela mina pengar. Jag insåg idag att jag måste köpa alla julklappar för de pengarna jag får imorgon.. hur ska det gå ihop sig när jag redan nu har en massa obetalda böcker?

Kanske att jag ska börja sälja knark? Men hur kommer man in i den branschen? Jag har nog inte rätt kontakter. Vad kan jag mer göra? Råna folk på stan? Men nästan alla har kort och inga kontanter nu för tiden! Jag kan ju satsa stort och ta en bank! Då måste jag ha några medrånare så att det går lättare. Sätter man ut en annons ”medhjälpare till bankrån sökes”?


Ibland kan en bild säga mer än tusen ord


Trött som en apa

Känner mig helt slut i båda kropp och själ! Idag var jag i skolan och hela kvällen var jag och lärde mig en massa om mitt kvällsjobb. Jag ska nämligen jobba för Tele2 framöver. Om du har Tele2 mobil kanske du kommer att få höra av mig!

Denna vecka lär bli körig, jag har en stor tenta på måndag (om en vecka), och så måste jag vara på jobbet varje kväll för att lära mig allt..
Men det ser bra ut i alla fall!


Laakso

Jag är på humör för att lyssna på Laakso. Kanske att ni också är det?



En värld av datorer


Fyra gossar som gillar moderna datorer. Ett verk med kraft.


Bröd


Blev precis klar med dagens brödbakning. Nu möts man av en god doft när man kliver in i huset.


onsdag, inte torsdag.

I afton gjorde jag och lillasyster Sofie fyra stycken banan- och apelsin-smoothie, Som vi bjöd Jacob och Euniece på.
Just nu har jag en sån där typisk känsla som jag brukar få på torsdagar, men än är det onsdag!



Tidigare hade jag lagat bruna bönor och bacoon! God mat det där!
Imorgon måste jag hinna plugga, städa, baka bröd, åka till tandläkaren, kika in hos posten, laga mat och hålla koll på Sofie. Jag känner mig som en hemmafru.


Jobbintervju och ångestfilm

Har idag varit på min första jobbintervju någonsin. Om lite mindre än en vecka ska jag få veta hur det gick.. men det skulle sitta fint med ett kvällsjobb, pengarna är varmt välkomna!

Mina föräldrar är i Egypten, ingen av alla mina tusen (egentligen fyra) syskon är här. Men frukta icke för det! Ella Pella Papperskorg är på väg ut till Vånga. Jag tror jag ska övertala henne att titta på The Wall med mig.

Det är nog min favoritfilm. En hel film fylld med ångest, smärta, en mans mentala isolering från omvärlden och bäst av allt, Pink Floyds genigaliska musik rakt igenom. Kan detta bli något annat än en berörande film?

Jag älskar det!


Morgonstund har guld i mun

Radion slås på, morgonpasset i P3 vrålar. Klockan ringer med ett högt, öronbedövade tjut. Mobilen går igång och det blir en outhärdlig blandning av alla ljud. Det enda som rör sig i huvudet är hur du ska kunna få ligga kvar i sängen fem minuter till. Det får du inte, men gör det ändå. Du somnar om.

Klockan ringer allt mer intensivt och den ekar i ditt huvud. Du önskar att du kunde stänga av hela världen och få vila bara ett litet tag till! Men det kan du inte. Du rullar ut ur sängen och ramlar med en duns på golvet, i hopp om att du ska vakna till av smällen. Det gör du inte, du somnar på golvet istället.

Tjugo minuter senare vaknar du med ett panikryck och kollar på klockan, plötsligt blir du klarvaken. Tar dig upp från golvet, springer ner för trappan (Du ser egentligen inte trappstegen, för du har inga linser på dig, men oftast slipper du att ramla). Du äter så snabbt att du inte känner smaken av din frukost. Springer upp igen. Klär dig, sminkar dig och borstar tänderna på samma gång. Sen är det bara att springa till bussen.

På bussen somnar du om igen.


Det ultimata Markus Krunegård-testet!

Här kan du testa dina Krunegård-kunskaper
Resultat: 10 rätt av 10 möjliga.

Resultatet jag och Hanna fick när vi gjorde testet om krunegård på P3. Klockan är nu 00.49 och vi är hos Hanna. På något lustigt sätt har vi fått Ella att vilja komma hit. Hon kommer. Mycket spontanitet denna afton. Orkar inte förklara varför.
Förövrigt hade jag det mycket bra med min kära Johanna. Efter det blev det en sväng till Hanna som sagt.

Fint ska du ha det!


Elfis

Om ett tag ska jag in till stan och träffa min vän Johanna! Den tösen har flyttat till Stockholm, så tyvärr ses vi inte ofta efter studenten. Det ska i alla fall bli väldigt kul att se henne igen! Det sägs ju att olikheter dras till varandra, så är det nog i detta fall. För vi är inte lika på någon punkt. Tror jag.



Ha en bra lördagskväll!


Seg/skön torsdag

Planen för denna dag gick ut på att plugga och städa. Istället har jag suttit och pratat i telefon alldeles för länge, men jag har kommit igång med pluggande i alla fall. Just nu ska jag gemföra bibeltexter från olika översättningar. Sen ska jag analysera och reflektera och tänka på allt sånt där som man alltid ska göra. Imorgon har jag ett seminarie om psalm 22 och Mark 15.

Sara ska komma hem till helgen, så jag ska åka och hämta henne inne i stan om någon timme.
Det var min ganska händelselösa, men sköna dag!


Festlig kantarellsås

Vaknade senare än planerat imorse, åkte till Johan, som är här i Norrköpingstrakterna för några dagar. Vi lagade god mat. Kroketter, kött och festlig kantarellsås stod på menyn. Två mästerkockar är vad vi är!



Sen såg vi på en rolig film från 1944! Av någon anledning gillar jag såna filmer..


Söndagsplugg

Tenta kl åtta imorgon! Sitter och pluggar med Spotify som pluggkompis. Det är kul att man upptäcker så många bra artister man aldrig visste fanns! Det blir dock bara mer och mer reklam hela tiden..



Min näsa gör ont. Tidigare idag kom min bror, Jacob in i mitt rum och han lyckades trassla in mig i en stor, blå filt. Sen drog han iväg mig till ett annat rum där jag ramla och sen slog han mig.  Han slog mig på min stora näsa. Det låter som att han är en hemsk person, men vi hade faktiskt roligt. När vi gör något brukar det ofta urarta. Som i detta fall.

Önska mig lycka till på tentan imorgon!


Helgen v. 45

I fredags hade vi klassfest med min underbara klass, som jag saknat så sen vi tog studenten i juni. Det känns så lustigt när jag tänker på att vissa av dem har jag inte träffat sen den dagen vi sprang ut. En jätte bra kväll var det!

 


Bilder från i fredags, som jag tagit av Catalina. Hon fyllde f.ö. år på lördagen så vi firade henne vid tolvslaget.

Lördagskvällen (igår) var också jätte bra! Då var det After Eight för hela slanten. Alla hade jobbat så mycket för det och allt blev lyckat. Nu är jag trött som en apa!

Bra på alla sätt och vis!


Tycker om..

Jag tycker om färger.
Jag tycker om chokladbollar.
Därför tycker jag även om färgglada chokladbollar.


Kall som en fryst köttbulle

Idag föll den första snön.

På föreläsningen började jag fundera på varför alla reagerar så starkt på den första snön. Allas blickar drogs från läraren till närmsta fönster när snön blev allt tätare. Själv försökte jag att koncentrera mig på föreläsningen som handlade om poetiska texter i bibeln.
Jag läser nämligen religionsvetenskap och just nu har vi en delkurs om bibelvetenskap. Mycket intressant ämne!

Nu är det bara kallt och blött ute. Jag fryser och känner mig som en fryst bulle gjord av kött.

Ha det fint!


Dags för varm dryck!

Detta är mitt första inlägg på min blogg.
Mina vänner Ella och Hanna sitter i mitt rum och sa att jag skulle skaffa blogg.

Vi lyssnar på Laakso och har det bra! Mest tack vare Laaksos underbara musik!
Den får oss att leva! jag och Hanna lever för fullt. Ella som är låtsas halvfinne önskar att hon kunde finska. Det önskar vi med så att hon kunde berätta för oss vad låten som vi lyssnar på handlar om.

Bilden är ifrån en av våra fina dagar.


Dags för varmt vatten med smak av jordgubb, blåbär, rabarber eller något annat gott.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0