Slut

Nu är helgen redan slut. Imorgon är det en ny månad, ny vecka och ny dag. Mycket nytt men samtidigt hänger mycket från förr med.

Grädde i överflöd

Dålig uppdatering här tycker jag. Men det beror på lite allt möjligt. Annat tar all tid och energi ifrån mig. Men det är ju bra!

Ska strax ut i en iskall bil och köra till kören.. känner att min hals inte är på humör för att sjunga idag. Men jag är på humör, så det får gå ändå!  
Jag ät nyss en semla.. fick grädde i hela ansiktet (mest på näsan, men det låter mesigare att säga så). Varför är det så mycket grädde i en semla och när är semeldagen egentligen?


Parkera i ett dike

Trotts att det är torsdag så har jag haft en bra dag! Kallt men mysigt har det varit! Kollektivtrafiken har varit något av ett skämt, och vart man än åker så ser man en bil i ett dike.
Tur att jag inte åkt och ställt mig i ett dike. Det är inte den ultimata parkeringsplatsen.

Förövrigt är det exakt ett år sedan jag fick körkort! Grattis till mig! Ett år kvar av prövotiden, men det ska inte bli något problem.


Alla andra dagar ska vi det inte


En yr dag

Som någon kanske har sett så ser min blogg lite annorlunda ut. Men jag är ingen sån som gör något snabbt, så förändringen av min design är en lång och utdragen process som inte är slut ännu..

Detta har varit en yr dag, kanske att jag dricker för lite vatten..
Idag mådde jag inte speciellt bra. Yr och utmattad gick jag från jobbet tidigare. För att pigga upp mig gick jag och en vän på bio på kvällen. Köpte popcorn, det första jag gjorde var att välta dom på golvet och nästan en tredjedel blev oätliga. Men vad gör väl lite popcorn när man sitter med en vän och har det bra?


Kölden fortsätter härja

Det har varit vinter, mörkt och kallt länge nu.
Det är en plåga bara att tänka på den köld som trycker utanför fönstret. Vintern är fruktansvärt vacker och rogivande, samtidigt som den känns fasansfull och sargande. Men det är ju så med det mesta, sällan kommer en känsla ensam.
Kanske är det just det som gör allt så spännande. Att man finner oro i det lugna, och skönhet i det hemska?


Bastu och nagellack

Ibland är det fruktansvärt skönt att ha en bastu. Även att ha tånaglar där nagellacket inte längre täcker så stor del av nageln.


Fin musik

Moto Boy gör fin musik. Idag vill jag sitta under en filt, dricka varmt te och lyssna på fin musik.


Efter en helg fylld av allt möjligt kan det vara underbart att bara ta det lugnt och fundera. Lyssna på musik och glo i taket. Det är väldigt underskattat. Ha det bra!


Helg fylld av roligheter

Helg! Det som är så fint med helg är att man kan träffas så många vänner. Pratade nyss med Ella, som jag förövrigt inte träffat på sen nån gång i november. Men idag ska det bli ändring på det! Hon är hemma ifrån fjällen denna helg och lovade mig att bjuda på te. Det är allt som behövs för att göra mig på bra humör!
Igår firade vi Aina, idag ska vi fira My. Mycket firanden så här i början av året.

Nu måste jag ta tag i saker. Saker i överflöd. Eller egentligen inte så jätte mycket saker, men lite måste jag ta tag i. Jag ska ju snart köra iväg i en opålitlig bil.

En bild från en fin dag med min saknade vän Ella.


Torsdag

Ibland får jag för mig lustiga saker, men vem gör väl inte det? Det är kallt här.
Ikväll tycker jag att Bo Kaspers Orkester är bra.
Igår när jag kollade på tv så dök plötsliga jag och Hanna upp. Det var ett program om Markus Krunegård, och vi syntes i publiken från en spelning.

Här är en bild från den spelningen.


Ett år av mitt liv

Idag skrev jag årsberättelsen för SMU 2009. Då insåg jag hur otroligt mycket som hänt på ett år.
Känns lustigt. Det är inte mycket i mitt liv som är likt hur det var för ett år sen, eller ett halvår.
Eller jo det är klart det är sig likt, men ändå helt annorlunda. 
Hur kommer allt att se ut om ett år? Vad gör jag då? Och vart?


.

Idag fick jag ett nytt lypsyl. Det var snällt.


Silvertejp är bra. Det fäster på allt, till och med människor.

Jag tog bort allt julaktigt ifrån mitt rum för några dagar sen. När jag låg vaken och kollade runt omkring mig tidigt imorse, insåg jag att fyra små tomtar hade fallit i glömska.
Det känns nästan lite fel att ta bort dom nu. Speciellt en av tomtarna, han ser så ensam och ledsen ut.
Dessutom har han brunt hår, men vitt skägg.. hur vanligt är den kombinationen?

Idag har jag gjort mycket, men inte gjort något vettigt. Men det gör jag sällan.


77

Detta blir mitt 77:e inlägg på denna blogg!
Skulle det 77:e inlägget kunna handla om något annat än Ola Salo? Ja det skulle mycket väl kunna handla om något annat, men eftersom jag bestämmer får det bli Ola Salo!

Det är inte alla som fattar det stora med numret 77. För er som inte fattar, synd. 
Till er som förstår (är det någon mer än Ella och Hanna som gör det?) säger jag bara grattis!


Herr Salo är en man som vet hur man skriver bra musik. Mycket bra musik. Det vet nog de flesta redan att jag tycker..

Förövrigt så har min vän Caroline skrivit ett informativt inlägg om mig på sin blogg, som man kah se Här


Knäckta ryggar

En sån där lugn söndag. Det är bra det!

Jag hoppas verkligen att Carro inte har ont i ryggen idag. Vi spårade ur som vanligt igår. Hennes rygg fick ta sig lite stryk och jag skäms!
Det är kallt ute. Lite kallt är det inne med.. men det är ingen som håller med mig om det. Jag är alltid den som fryser mest i min familj. Tur att det finns ljus som får mig att tro att det är varmt.


Nu ska jag försöka ta mig tid att läsa en bra bok!


Viktiga frågor

Här är lite funderingar och svar om livets viktigste och största frågor:

  • Skriver jag någonsin något väsentligt i denna blogg? Nej.
  • Lördag = Sovmorgon? Nej du måste gå upp 05.30.
  • Kul? Inte så värst.
  • Gillar att klaga? Nej, men det blir lätt så när jag inte har något bättre för sig.
  • Ska göra nu? göra mig klar för att åka till kören.

 

Har druckit väldigt mycket kaffe idag. Känner mig som en klarvaken klösande katt som går på överskottsenergi. Jag gillar det!


hupp hupp galupp

Jag har precis sagt upp mig på mitt gamla jobb. Då var det gjort! Mina ögon har smärtat mig på sistone, men idag har jag äntligen ringt och bokat tid hos min optiker. Det är fredagskväll och jag funderar på att gå och lägga mig kl tio ikväll. För jag har tenta tidigt imorgon bitti. Jippi. Efter imorgon kan jag inte längre kalla för student.

Förövrigt börjar mitt hår få lite längd nu. Men det syns ju inte på bilden.. för där är det uppsatt. Bara det att det är långt nog att sätta upp är en frihet!


Mördaren, offret och offrets offer.

T-känslan är här igen. Tisdagar och torsdagar känns ofta speciellt. Jag gillar det inte. Dom känns gråa och krångliga.
T= trisst och trött. Dagar som börjar på T är nog inget för mig..

För att höja mitt låga humör kollar jag på denna bild och skrattar. Varje gång jag ser den skrattar jag.


Tankar om framtiden, som vanligt

Jag är i en knepig situation gällande framtida jobb. Jag vet inte vad som är bäst att göra helt enkelt. Jag vill ha ett jobb med så pass bra lön att jag kan flytta och då utan att äta nudlar sju dagar i veckan.

Jag såg dock att Kakaduan Bertil, som hade kommenterat ett inlägg, tycker vi kan flytta ihop. Det låter ju bra. Bara det att jag inte vet vem det är.. men varför inte köpa ett hus med en okänd? Mycket mer spännande person kan man ju inte bo med..


Allt annat än plugg i skallen

En morgon för några veckor sen, när både jag och Hanna hade sovmorgon, så åkte vi inte till stan jätte tidigt (okej inte så tidigt.. men en ledig dag är det tidigt att vara i stan innan 08.00) för att äta frukost på ett café. Det var mysigt. Av någon anledning tänkte jag på denna händelse just nu.


Kanske tänkte jag på det för att jag försöker plugga till min tenta på lördag. När man ska plugga är allt annat så mycket mer intressant.


Vilja till civilisation och känsla av tisdag

Är helt förvirrad efter ett tappert försök till att räkna ut vad man får efter skatt! Det skulle sitta fint om jag snart hade råd att flytta. Lite mer centralt än Vånga. Där det är en mil till närmsta affär och ingen busstrafik på helgerna.

Visst är det jätte kul att kunna gå ut i skogen när man vill det. Men helt ärligt, hur ofta går jag ut i skogen bara så där för att kolla på träd? Det händer ju inte varje dag. Speciellt inte nu när det är så kallt ute att man tappar all lust att överhuvudtaget lämna huset. Jag fryser så det räcker även när jag är inne.

Hursomhelst skulle det vara kul att flytta om inte allt för länge.. har suttit större delar av kvällen och kollat på lägenheter.. Jag borde ha pluggat mer

Jag har en sån där typisk känsla idag, en sån som jag bara kan känna på tisdagar och torsdagar.


Skottkärra med rubiner

Jag har blivit lovat en skottkärra fylld av rubiner.



Vad ska jag med så många rubiner till? Vart vänder jag mig för att sälja dom?
För det är ju onödigt att ha kvar allihop.

Jag skulle bara vara rädd att någon gjorde inbrott i mitt hus hela tiden, inte skulle det kännas bra att ha dem på banken heller.
Det bästa är nog att sälja dom och sen sätta in pengarna på lite olika konton?


Svårt

Svårt att veta vad man ska göra. Klart slut.


Missplaserade gnuer

Jag har märkt att jag väldigt ofta jämför mig med gnuer. ”Jag är trött som en gnu”, ”Jag är hungrig som en gnu” eller ”jag fryser som en gnu”. I det sista alternativet menar jag en gnu som av någon anledning befinner sig i det kalla Sverige.

Gnuer lever i östra och södra Afrika. De lever i flock. I en flock kan det finnas över 1000 djur. Nu fick ni lite information om detta djur som jag så ofta jämför mig med.


En bild på två gnuer i kamp. Är de inte lika mig så säg?


Gamla minnen

Sara hänger i mitt rum och tar en massa saker som hon vill ha. Dessutom har hon precis klippt sönder en tröja. En gång i tiden delade vi rum. Det var länge sen minsann.. Då lyssnade vi ofta på denna låt.
Observera att killen är runt nio år och sjunger en sån text.
Känns inte riktigt som han menar det han sjunger, men vad vet jag?


Händiga kvinnan

Den händiga kvinnan Micaela har nu tagit en paus från allt skåpsbyggande. Egentligen är det bara ett skåp från IKEA som jag sätter ihop, men jag låter inte lika händig om man säger så..

Dagen började som en av alla dagar då man inte gör så mycket.. en seg morgon, förmiddag och eftermiddag med andra ord. Nu har jag äntligen kommit igång och gör allt det som jag skulle gjort för några dagar sen!
Sen ska jag nog låna en bil och åka till Linnéa och Sara. Hoppas jag inte åker och bucklar till den idag igen.


Fredag


Min första krock

Om några veckor har jag haft körkort i ett år. Idag var jag med om min första krock. Det var riktigt halt ute imorse. Fick inget grepp när jag körde upp på motorvägen. Och efter några sekunders försök till en räddning av situationen, befann jag mig helt fel.
Bilen hade kört in i betongräcket som delar de två olika körriktningarna.
Till råga med det så var bilden felvänd, alltså fick jag mötande trafik där jag stod, vilket är något man icke vill ha på en motorväg.

Men när det var lugnt att vända på vägen så körde jag försiktigt vidare.
Bilen blev inte så skaddat som man tror det ska bli av att snurra runt och köra in i en betongklump. Jag blev inte heller skadad. Rev mig på tummen. Annars gick det bra för mig.

Förhoppningsvis ska jag aldrig råka ut för en hårdare krock. Och det var ju riktigt tur att det inte var många bilar ute på vägen!


Kattspya och trolldeg

Det är en brun fläck på min annars vita matta. Det är ifrån en kattspya. Jag var nyss ute och åkte skridskor med Erika och Jacob. Kul kul, men det är inte jul.
Ska snart in till stan för att jobba, jag har ingen lust!

Igår kväll/natt byggde jag och Jenny med trolldeg. Vi byggde två gubbar och deras vardagsrum. Vackert som få!



So, leave it Louie

Lyssnar på “You´r my heart, you´r my soul” och en massa andra låtar med Modern Talking. Bra må jag säga.

”Stay, cause this boy wants to gamble Stay,
Love is more than he can handle, girl”



Ska snart fara till Jenny och hennes lilla röda hus. Ska nog slänga i mig en matbit först.


Wolfgang Flür

Jag tänkte presentera en man, en riktig man, en tysk man.
62 år gamla Wolfgang Flür! Född 17 juli 1947. Han var medlem i Kraftwerk 1973-1987.

Här är en bild från när det begav sig! Ack om jag bara varit 40 år äldre!

Här en bild på hela det stiliga bandet Kraftwerk.


Nytt år

Ny dag, ny månad, nytt åt och decenie!
Efter nyårsfirandet så åkte jag hem, men min vän Carro följde med.. nu sitter vi på mitt golv och dricker te och äter popcorn. Bra start på 2010.

Gott nytt år!

RSS 2.0