Balladen om all kärleks lön

Min klass var på skolresa i riktig mellanstadieanda idag! Vi åkte buss, såg gamla klosterruiner och åt medhavd matsäck. Riktigt kul och mysigt var det faktiskt. Att det dessutom var så fint ute att de kändes som sensommar skadade inte precis!

Blev att klippa av håret när jag kom hem från skolan. Hade tänkt ta en centimeter eller två, istället blev det fem. Så här är den utlovade bilden på mina nya hårfärg. Att jag klippte håret kanske dock inte syns så väl, eftersom jag brukar göra det själv åtminstone nån gång varannan månad.


Inga kläder

Plugga och baka. Lyckades missa dagens föreläsning, men enligt mina klasskamrater var den mer hjärndödande än givande.. så det gör nog inte så mycket? Hade nyss min bror på besök. Eftersom jag hörde av en granne att råttor hade setts i källaren har jag inte vågat gå ner dit de senaste dagarna. Trotts att jag träffade vaktmästaren igår som försäkrade mig om att de nu var döda och borta vågade jag inte riktigt gå ner själv. Vid såna tillfällen är en bror väldigt bra! Ikväll blir det cellgrupp i min trevliga boning!

Bang Bang (My Baby Shot Me Down)

Igårkväll mer eller mindre våldgästade jag Anja. Åt godis och kex, drack te och halvkollade på det som visades på teve en söndagskväll. Dessutom fick jag ett behov av förändring så efter 21 år är jag inte längre blond! En bild på mig som brunett får komma när jag återigen laddat min kamera. Även denna kväll såg jag till att undvika mitt eget hem. Istället tog jag mig till Hanna och åt nybakat bröd så fort jag kommit ifrån skolan.

Nu kom jag ju på varför jag började skriva! Vem bryr sig egentligen om vad jag äter och vart jag är när jag äter det?
Poängen med detta inlägg var att berätta om veckolöftet. Jag och Anja bestämde igår att vi varje vecka ska sätta upp ett löfte, litet eller stort, som vi måste hålla. Hennes var att skriva in sig på en körskola och jag lovade att läsa alla artiklar i mitt kurskompendium! Får se till att hålla mitt löfte!

Summer Wine

Nu skippar jag det tråkiga glassätandet och åker istället till Anja. Uppdaterade förresten mitt sminkförråd igår. Trotts att jag kör på väldigt enkelt och naturligt är det alltid roligare med lite fräscht! Ja jag vet att jag är väldigt "tjejig" ibland.. men varför inte? Jag är ju en del av den kvinnliga befolkningen. 






Water ran

Genom en massa filmer har jag lärt mig att singeltjejer ska sitta och äta glass samtidigt som de kollar på romantiska komedier. Jag tänkte leva upp till den bilden och satte mig därför med blåbärsglass och datorn. Dock åt jag så sakta att glassen smälte och blev en rosa sörja.



Heartbeats

Min syster Sara befinner sig just nu, och de kommande månaderna i Etiopien. Här kan ni läsa hennes reseblogg som hon skriver för Norrköpings Tidningar! Läs den!

Jag ska upp tidigt imorgon (för första gången på typ en vecka!) så jag måste verkligen sova nu.. Självstudier är bra för ens kreativa sida. Bara idag har jag börjat med en ny stickning (somnade undertiden som jag gjorde klar en halsduk igår), improviserat fram en måltid ur mitt inte så fyllda skafferi och, sist men inte minst, målat om en köksvägg! Vem har sagt att självstudier ska handlar om studier? Eller själv?

Summerbreeze

"Nästan allt som är roligt är också lite elakt. Där av följer emellertid inte att allt som är elakt med nödvändighet är roligt." (Jonas Gardell)


I Lay My Head



Tar en paus från alla onödigheter som jag sysslar med. Istället sitter jag och bläddrar i senaste numret av ELLE. Får snart besök.. så jag borde plugga lite till nu när jag har tid. ELLE och andra onödigheter får bytas ut mot historieplugg! Peppad till tusen!

Hold Your Horses

Om denna dag fortsätter som den börjat lär den bli väldigt slapp och skön! Senaste dagarna har jag nästan fallit tillbaka till tonårsfasoner då man sover till halv tolv så fort man får chansen. Denna vecka har jag bara självstudier, vilket innebär lång sovmorgon och sena nätter. Nu måste jag ta tag i denna dag och göra annat än dricka kaffe och äta leverpastejmackor.

Ska gå hemifrån om tjugo minuter för att träffa en trevlig grabb! Kanske passar jag på att plugga lite på tåget? eller så kanske jag sitter och dåsar bort i mina fantasier. Skulle gissa att det blir det senare alternativet.

Heart Of Gold

Det är söndagskväll och jag fick nyss en kompis att se Rädda Willy, för första gången i hennes liv! Helt otroligt att hon missat den i alla dessa år? När jag fyllde 17 år fick jag en box med alla Rädda Willy filmerna, en av de presenter jag blivit gladast för!

Fick förresten ett samtal tidigare ikväll och blev utfrågad om jag någonsin gör något annat än att dricka te? Svaret är ja.

Can I

Det senaste året har jag lyssnat extra mycket på ett album. Detta album är självklar ”Facit” av Säkert! Jag är så kär i alla låtar som Annika Norlin gör! Blir lite nykär nu när hon släpper ett album där hon översatt endel av sina låtar till engelska. Då kan jag gotta ner mig i låtarna och återupptäcka vilken otrolig talang hon är!

 


This Piece Of Poetry Is Meant To Do Harm

Jag insåg nyss att jag inte lider någon brist på höstskor att ha i vardagen. Jag visste att jag hade ett par som skulle putsas upp lite nu inför hösten.. helt plötsligt satt jag där med närmre ett dussin par skor omkring mig och funderade på hur jag ska hinna använda alla. ”Synd” att alla är så fina att jag vill använda dom mycket.


Start wearing purple

Jag tyckte det var ohållbart med småväskor och tygpåsar nu när jag släpar omkring på feta historieböcker mest hela dagarna. Därför har jag i någon vecka kollat i lite olika väskaffärer efter en stor och fin väska, men för en inte allt för stor slant. Tillslut hittade jag denna snygging på Lindex!


Här inne hos mig

Det var länge sen jag skrev hur mycket jag hatar att strumpbyxor går sönder, därför är det dags igen!

Man går där glad i sin sköna klänning och lite nöjd över att dagens seminarium gått så bra. Plötsligt kollar man ned på sina ben och ser att strumpbyxorna som används för tredje gången har en stor reva från hälen och upp. Dessa strumpbyxor kostar omkring hundra kronor och går att använda ca tre gånger.. alltså kostar det 33 kronor varje gång man har dem. Väldigt oekonomiskt. Min plånbok skulle vara gladare om jag inte köpte strumpbyxor varje vecka. Slutsatsen av detta är alltså att de är billigare att använda byxor istället för klänning.. synd bara att de är så otroligt jobbigt med byxor.

Morning Bird



Nu är jag glad att jag inte är utomhus, speciellt eftersom jag glömde mitt paraply på ett tåg härom natten. 


P3

Tiden har verkligen bara rusat förbi. Jag kände att det var dags att städa idag, ni vet sådär när man dammar överallt, skurar golven, sorterar papper och jag till och med tvättade taket. Sen var visst dagen förbi.. ingen ska kunna säga att jag inte har ordning hemma! Nu ska jag visserlgen bort.. men det är ju kul att komma hem till en städad lägenhet sen! 

Navy Taxi

Förr hade jag en väldigt bra vän som alltid såg till att jag mådde bra, denna vän var mitt immunförsvar.
Det verkar dock som vi gick skilda vägar i våras. Ända sen jag fick njurbäcksinflammation så har jag haft förkylningar och feber var och varannan vecka.

Jag som vanligtvis bara brukar bli sjuk en gång per år är väldigt ovan vid att sjukanmäla mig och vet inte riktigt vad jag ska göra under tiden som jag väntar på vårdcentralens samtal. Man kan ju alltid fördriva tid genom att skriva på bloggen!

Never Gonna Happen

Igår åkte jag mycket kollektivtrafik. Mycket försenade turer och uteblivna spårvagnar och anslutningsbussar.. var på så galet dåligt humör när jag gång på gång kom försent på grund av Östgötatrafiken. Någon dag när jag inte är luspank ska jag köpa mig en bil och själv styra över mina tider! Typ om fyra år när jag förhoppningsvis pluggat klart, om någon vill anställa ännu en historia och religionslärare vill säga?

Min ena syster ska fara iväg till Etiopien och jag agerade shoppingsällskap till henne igår. Sen tog jag ännu ett försenat tåg och sjöng gyckel och dansade med glada faddrar och nollan i Linköping.

Eftersom jag skriver om igår får det bli en "gårdagens" istället för "dagens lista".
Gårdagens trevligaste: Den trevliga tandläkaren som ordnade en ny tid åt mig när mitt tåg var försenat!
Gårdagens läsning: "Mina Drömmars Stad" av Per Anders Fogelström.
Gårdagens låt: "In My Secret Life" med Cohen.
Gårdagens godaste: Salladen jag åt till lunch med syster Sara.
Gårdagens tråkigaste: förkylningen som ännu håller sig i.
Gårdagens roligaste: Gyckelträningen.



Var med min syster som ska till Etiopien i tre månader. Hon ville ha med sig ett rejält förråd hygienartiklar.

RSS 2.0