Snart bär det av mot julefirandet

Nu sitter jag här i min soffa och bara tar det riktigt lugnt. Lyssnar på skön musik, dricker kaffe, äter mörk choklad och läser Cosmopolitan. Det är vad jag kallar en ledig dag det! Om nån timma eller så ska jag bege mig hemifrån för att åka hem. När man ganska nyligen har flyttat hemifrån känns det lite som man har två hem. Hur som haver ska jag åka ut till landet om en stund. Där ska jag klä en julgran och fira jul med hela min familj!

 

Är inte detta en ganska udda julbild? Jag förstår inte riktigt varför grisen och tomten skulle gunga gungbräda.


Juni Järvi

Jag kanske är väldigt sen? Det kan mycket väl vara så. Men ikväll så upptäckte jag Juni Järvi! Det är möjligt att jag hört någon låt innan, det vet jag inget om. Ikväll råkade jag snubbla över hans låtar på Spotify och fastnade direkt! Nu ska jag sitta här vid min dator och bara lyssna på denna man i några timmar till!

 


Här kommer natten

Idag har jag mått riktigt, riktigt dåligt. Sen jag kom hem från posten har jag bara legat i sängen, druckit te och väntat på att denna dag ska ta slut. En nackdel med att ligga i en säng från kl fem på eftermiddagen är att man somnar. När man sen vill lägga sig på kvällen är man väldigt pigg. Jag mår illa, men är för pigg för att sova mig igenom det.

 

Det får väl helt enkelt bli att läsa en bok och lyssna på lugn musik i några timmar. Imorgon ska jag till Linköping och kalasa med en kalastjej!


Livet på posten

Nu har jag och mina vänner jobbat klart på posten. Julkorten är sorterade och jag har jullov!








Juljobb

Sen några dagar tillbaka har mitt liv utspelat sig på postcentralen i Norrköping. Där finns det mängder av julkort som ska sorteras och skickas ut till människor över hela vårat avlånga land. Min uppgift i det hela är att sortera dessa julkort. Det känns jättebra att ha ett extrajobb såhär innan jul. Imorgon är dock sista dagen på posten, sen ska jag njuta av mitt jullov! Punkt slut.


Glada människor

Här ser vi en kvinna som verkligen uppskattar de sysslor hon fått. Tänk om alla kunde vara lika glada när de skurar golv, lagar kläder eller diskar. Tänk bara så lycklig hon måste vara eftersom hon ler till och med när hon städar badrummet.

 


Mitt älskade The Ark

Årets största och sorgligaste nyhet kom för några dagar sen, The Ark lägger ner.

 

Jag försökte skriva ett inlägg om det, men det blev flera sidor långt och inte ens jag orkade läsa allt. Därför ska jag inte försöka förklara vad detta band har betytt för mig, eller hur jag känner nu när jag vet att jag aldrig mer kommer få räkna ner månader, veckor och dagar till nästa album.

 

Det är väldigt lustigt att ett band kan vara så viktigt och betydelsefullt för någon, så som The Ark har varit för mig under alla dessa år. Jag har ibland svårt att se hur jag hade varit utan dem i tonåren. Idoler ger oss något att identifiera oss med, och någonstans att söka tröst i de tragiska stunderna, som tycks vara så stora när man är 15 år gammal och kämpar för att över huvudtaget orka med sig själv.

 

Skivorna har jag alltid kvar, även om det nu är säkert att samlingen inte kommer växa mer. Det är synd att de aldrig mer kommer att skapa genigalisk musik med texter som går rakt in i en. En tröst för oss angelheads är att de i alla fall släpper ett samlingsalbum med två nya låtar nästa år. Dessutom avslutar The Ark hela denna resa med an avslutningsturné. Det kommer bli magiskit!

 

Jag tänkte lägga ut en låt med Ark, men det är så svårt att välja. De har ju gjort fem album och även en hel del fantastiska låtar som inte finns tillgängliga där. Här är i alla fall två stycken låtar som jag kom att tänka på.

 

 






Fredagskväll

Det är fredagskväll och jag är ganska uttråkad. Väntar på att Hanna ska sluta jobbet.

Idag har jag varit ruskigt trött. Igår var jag nämligen på irländskafton på Trappan. En helhärlig kväll med livemusik i irländsk anda, många trevliga studenter och grön öl. Kombinationen att vara ute torsdagskväll och vara i skolan fredagsmorgon är inte alltid hållbar. Men är det irländskafton så är det!




Vardagsbekymmer

Igårkväll hade jag tvättid och därför var jag självklart nere i tvättstugan. Min tid tog slut kl 21.00. Jag kom ner några minuter efter nio och tänkte hämta mina kläder. Eftersom ingen hade bokat tid efteråt så antog jag att jag kunde komma ner några minuter senare. Inte visste ju jag att elen stängdes av kl 21.00 och jag inte kunde få ut mina kläder från maskinen.  Tänk vad man lär sig mycket! Jag fick helt enkelt hämta mina kläder tidigt imorse innan det bar av mot skolan.

 

Nyss fick jag ännu en gång för mig att måla naglarna.. jag vet inte varför jag fortsätter. Varje gång blir jag irriterad över hur fult det blir på högerhanden. Men ack å ve, vem bryr sig egentligen? Nu är naglarna sådär fint plommonröda i alla fall.

 

Jag orkar inte riktigt laga mat ikväll tror jag. Det kommer nog sluta med att jag äter gröt. Visst delar jag med mig av spännande tankar!


Säkert


RSS 2.0