Dröm bort mig igen

Häromkvällen var det tjejkväll med rosa tema hemma hos mig.




You, who stole my solitude

Lördagens The Ark konsert var fantastiskt bra! Efter spelningen gick vi vidare till Bon Bon, som är någon typ av nyöppnat uteställe i Norrköping. Hur som haver så var stora delar av The Ark där, trevliga män med ett stort kalashumör.

 

Vi var inte riktigt på sovhumör när nattklubben stängde, så vi bjöd med Lasse, Sylle och Jepson på efterfest. Det hela resulterade i att Halva The Ark följde med på efterfest till Hanna. Det är inte var dag man sitter hemma hos en av sina bästa vänner, med sina största idoler i samma soffa! En helgalen natt med andra ord.

 

 

 


Joy surrender

Nu blir det förpartaj hos mig. Sen blir det konsert, och på scenen står The Ark! Pepp!

Surabaya Johnny

Ikväll ringde en herre från radiotjänst till mig och frågade varför de inte hade några uppgifter om att jag har betalat tv-avgiften. Som svar fick han helt enkelt att jag inte har någon tv. Jag är inte säker på att han trodde mig, men så länge jag vet att det är sant så är jag nöjd.

 

Tänkte också passa på att slänga in en rad om hur bra Hanna är. Häromdagen hade hon skickat en dikt till mig. Det är så fint med henne, hur hon kan överraska mig och glädja mig helt utan anledning.

 


We get on

Knåpar ihop en loggbok. Snart är denna delkurs slut. Redovisningen och loggboken ska vara klara imorgon och om en vecka är det dags för tenta. Sen är det bara att välkomna PA2, läraren och undervisningen.

 

Det är sjukt hur snabbt denna termin har gått. Nu har halva vårterminen sprungit förbi mig. På något sätt känns det som att jag inte lärt mig någonting. Står och trampar på samma ställe som för tre månader sen, men jag har antagligen fått mycket tyst kunskap, som vi så ofta pratar om i skolan.

 

Snart ska jag bege mig till Linköping för att möta upp en smålänning. Vi ska dricka kaffe och sy!


Jag går mot döden

Mmm jag är trött och lyssnar på psalmer. Ikväll var jag på överraskningsfest. Det var trevligt på alla sätt och vis.

Nu tar jag det bara lugnt och vilar ut.

Jag lyssnar på en låt om döden. Inte för att jag är depp eller så, tvärtom mår jag väldigt bra (förutom att jag är lite förkyld). Jag lyssnar på låten för att den är vacker och hoppfull.


Så enkelt

Nu har jag satt upp ett mål. För första gången på flera månader ska jag lägga mig innan kl 00.00.

Sheep

Tänkte nu förklara hur jag gör mina val av rubriker på blogginläggen. Istället för att luska fram någon vitsig eller spännande rubrik har jag gjort det mycket enkelt för mig. Eftersom jag aldrig har det tyst hemma hos mig, så tar jag helt enkelt titeln på den låten som för tillfället spelas när jag skriver mitt inlägg. Just nu är det alltså Pink Floyds Sheep som jag lyssnar på.

För att liva upp slänger jag in en bild.



Prayer For The Weekend

Nu tar jag långhelg.

Några mål med helgen är att:

1. Sova lagom mycket.

2. Lära mig vad kunskap är.

3. Överleva (Let's pray that the weekend won’t kill us, babe)


Jan Stenmark

Nätter som denna händer det att jag kollar på bilder gjorda av Stenmark. Bra humor det där!
Ett tips för alla andra som också sitter uppe på nätterna och funderar på vad man ska göra med sin tid.







Black Celebration

Nu är jag äntligen ägare till en skivspelare.  Alla de vinylskivor som står i min hylla kan nu spelas i min lägenhet. Det är bra. Just nu är det Depeche Mode som snurrar. Snart får jag dessutom besök, då ska jag bjuda på nybakat bröd. Tänk så bra man har det egentligen.


E4, E18, väg 13

I onsdags åkte jag och två vänner upp till Uppsala för tillbringa några dagar där, men huvudsakligen för att se The Ark. Det är den bästa konsert jag någonsin varit på. Aldrig har jag sett arkarna ha sådan energi och glädje på scenen, och då förstår ni som sett Ark live vilken sprudlande konsert detta måste ha varit. De spelade låtar som jag aldrig tidigare fått höra live, så som Laurel Wreath, Thit Piece Of Poetry Is Meant To Do Harm, The Most Radical Thing To Do o.s.v.

 

Inte nog med detta såg jag och mina vänner till att The Lamb (en demo-låt från början av 90-talet, som de inte spelat live sedan 95) spelades. Inte blev det sämre för att vi träffade Jens Andersson efteråt heller. Helt galet så vi gick igång på denna spelning! Jag blir lite smått hysterisk bara jag tänker på det.

 

Kvalitén på kommande bilder beror till viss del på att min lilla rosa kamera har några år på nacken och är lagad med silvertejp.




Svar ja, ni ser helt rätt, Ola har på sig samma dräkt som på debutskivan!







Prinsessor

Internationella kvinnodagen 2011.

 

När jag satt och bläddrade i en tidning tidigare idag blev jag så galet upprörd på hur tjejer ser sig själva. Dagens fråga var vad olika kvinnor tyckte var bäst med att vara kvinna. Det de olika kvinnorna svarade på frågan var att de var kul att klä upp sig, tjejer får gråta mer än killar, man får sminka sig och att de är lätt att ändra sitt utseende. Observera att detta var vad de olika kvinnorna tyckte vad BÄST med att vara kvinna.

 

Inte lustigt att samhället ser ut som den gör om det skulle vara så att kvinnor bara tänker på smink och gråter hela tiden! Själv skäms jag när jag läser sånt. Jag gillar att klä upp mig, jag använder smink nästan varje dag och det är inte allt för ovanligt att jag gråter, men inte beror det på att jag är kvinna, inte är det heller det absolut bästa med att vara kvinna! Varför kunde inte tidningens reporter välja att fråga en person som faktiskt hade något vettigt att komma med, vilket de flesta har, både män och kvinnor.


Det kommer över mig

Ibland är det bra att bo i hyresrätt. Som när varmvattnet inne i badrummet slutar fungera. Då hör man av sig till någon gubbe (och nej, jag menar inte att det tvunget måste vara en man, jag kallar folk i allmänhet för gubbar) som dagen efter ordnar så jag återigen kan duscha i varmvatten!


Morning bird

Skoldagen blev mycket kort då den andra föreläsningen blev inställd. Istället bestämde jag mig för att ta med mig en Linköpingsbo till min hemstad Norrköping. Visade honom sånt man måste se när man har endagsvisit i staden. När vi spatserade gatorna fram fick jag syn på en affisch som jag snodde. Affischen är från Säkerts konsert som jag var på i fredags. Det var en känsloladdad och helt fantastisk konsert.

 

Mitt vackra stöldgods.


2000 light-years of darkness

Tog det sena tåget hem från Linköping. När jag går hem från tåget ringer jag upp min vän Papper. Vi talar om allt och inget, och Di Leva, som tydligen ska få barn. Väl hemma fortsätter vårat samtal och jag ligger på sängen, när plötsligt en tavla från väggen ramlar ned i mitt huvud. Nu är tavlan ordnad och jag och Papper ska avsluta samtalet.


Ett och noll

Min dator är deprimerad. Den orkar inte göra något och bara skriker. Hur ska jag kunna hjälpa min lilla vän? Känns som att den snart kommer fatta eld. Tur att jag har en brandvarnare. Min rosa telefon är inte heller på min sida. Den vill inte ta emot mms. Jag är besviken på tekniken i mitt liv. Tekniken i mitt liv är antagligen besviken på mig. Jag känner någon typ av hatkärlek till tekniken. Jag famlar omkring utan koll mellan ett och noll.


Vi kommer aldrig att dö

Hoppas för mina grannars skull att de gillar samma musik som mig.


RSS 2.0