Shine on you crazy diamond

Det finns så mycket jag borde göra just nu. Sticka (!), läsa, plugga, städa, diska efter min frukost, plocka undan min frukost, handla mat, kolla igenom räkningar och så vidare med allt som man inte är sugen på att göra. Jag är dock nöjd med att inte göra något annat än att fundera över min tillvaro.


Fattig bonddräng

Senaste året har jag utvecklat en fetisch för gamla sagor, så gissa hur glad jag blev när jag upptäckte att John Bauers sagovärld fanns på bokrean! Idag är jag krasslig och stannade därför hemma från dagens seminarium. Istället läser jag i min sagobok och har min blommiga klänning från London på mig.. Om några timmar ska jag hoppa på spårvagnen och åka över till Hanna och tillbringa kvällen med henne och Ella, i en mörkgrå soffa, tittandes på Astrid Lindgren filmer. En krasslig kalasdag i sagotema!







The apocalypse is over

Detta utspelade sig en kylig men solig onsdag i slutet av februari månad, året var 2011 och datumet 23. Jag traskade med lätta steg i mot staden för att möta upp en kompis inne på Norrköping bästa (och enda) skivaffär. Jag kom dit en stund innan min kompis, så jag småpratade i vanlig ordning lite med han som jobbar där (det är bara två stycken som jobbar i affären, båda män, en med polisonger och den andra har hästsvans). Efter ett tag sa jag att jag skulle köpa The Arks samlingsalbum som släpptes idag. Till min stora förvåning fick jag till svar att dom inte hade fått in den! Tänka sig att min favoritaffär, som alltid har de skivor jag vill ha, inte hade Arks album samma dag som det släpptes! Jag ringde upp min kompis och i panik så upptäckte vi att skivan fanns inne på Åhléns. Vi fick minsann svälja våran stolthet och köpa skivan inne på Åhléns istället för Vaxkupan. Men man måste förstå hur viktigt det är att köpa skivan på releasedatumet!

 

Hur som haver så står nu min nyinköpta skiva tillsammans med alla de andra Arkskivorna i min skivsamling. Den soliga dagen i slutet av februari var den sista gången jag fick längta efter att mitt band skulle släppa en ny skiva eller låt. Sista gången jag fick spela upp en låt med det magiska bandet och tänka att detta är fösta gången jag hör låten!


Nya perspektiv

Min lägenhet drunknar i disk.. eller i alla fall min diskho och soffbordet. Jag hörde en gång en klok person säga att hon gillade att diska, för då insåg hon hur många fina vänner hon hade. Så jag ska gladeligen ta mig an disken. Imorgon. Nu ska jag sova!


Långsamma timmar

Natten är bara en annan tid än dagen.

The Homecomer

Hemkommen från en riktigt rolig helg i London med tre gamla vänner. Shopping, promenader, god mat och umgänge är ungefär vad vi hunnit med. De andra tjejerna stod mest för shoppingen, eftersom jag var ensam student! Känner mig lite smått ofräsch efter resan hem, så nu är det bara att vila och ladda inför ännu en skolvecka bestående av rapportskrivande och diskussioner om språkinlärning.


Rycktet om Londons regniga väder stämde, men inte tog det ner vårat humör!

Min häst har blivit sjuk

Imorgonbitti ska jag flyga till London. Jag har ännu ingen resväska. Dålig framförhållning? Nja det kan jag kanske hålla med om.. men snart har jag en.. jag kommer ju ändå inte packa förens det bara är nån timme kvar tills jag blir upphämtad utanför min port. Ser fram emot helgen!
Tillsvidare tänker jag fortsätta lyssna på Ola Magnell.

Jan Stenmark


Can they explain why it hurts in our brains?



Deliver us and free our minds from thoughts.




Rocken spelar ingen roll längre

Målar naglarna ljusblå i hopp om att våren ska komma, att denna hemska vinter ska ta slut, kylan försvinna, värmen komma tillbaka, att mörkret ska bli ljust och att något nytt ska komma. Under tiden lyssnar jag på Krunegård och målar naglarna ljusblå.


Snart kommer det en vind

Mitt hem är numera kattfritt. Jag saknar hur den lilla krabaten väckte mig genom ett bett i foten, eller hur hon la sig på mitt ansikte eller när hon försökte sno min mat ifrån mig. En positiv sak är dock att mina blommor får leva i fred nu. Nu behöver inte längre min fina orkidé vara rädd för kattbett, den enda faran som är kvar är väl att jag kommer övervattna den. Risken är stor.

 

Snart är det helg igen! Inte för att vardagarna är tråkiga, men tiden går så sjukt snabbt nu helt plötsligt. Inte mig emot, då blir det ju varmare snabbare. Det var så underbart att solen sken när jag gick hemifrån imorse!


Hela livet var ett disco







Jag är hungrig

Har precis bakat bröd. Det står inne i köket och svalnar av lite. Det luktar väldigt gott!

Snart bär det av till Hanna som så många gånger förr. Förstår inte varför vi aldrig får nog av varandra. Om vi inte ses under dagen ringer vi varandra minst tusen gånger för att berätta om allt vi tänker på.

Tänk så praktiskt det skulle vara om vi blev lesbiska och kära i varandra. Jaja.. praktiskt eller inte, ska hem till min vän (som förblir bara en vän) Hanna. Jag tror bestämt att jag tar med mig lite nybakat bröd.

RSS 2.0